Skip to content

Я спокійний за Дніпропетровщину, я спокійний за Дніпро: Корбан про можливий наступ на регіон

Новини Дніпра: Корбан про можливий наступ на регіон

Незаконно позбавлений українського громадянства голова штабу тероборони Дніпра Генадій Корбан зараз знаходиться у Лондоні, куди він приїхав після невдалої спроби повернутися до України. Журналістам ВВС News Україна вдалося поспілкуватися з ним щодо нинішньої ситуації на фронті, оборони Дніпра і області, а також продовження роботи на відстані, повідомляє сайт «Наше Місто».

Одне з питань стосувалося готовності Дніпропетровщини до можливого наступу.

«Я спокійний за Дніпропетровщину, я спокійний за Дніпро. Тому що за пів року, коли я керував і продовжую поки що керувати штабом оборони міста та області, була збудована унікальна система оборони, унікальна, такої немає в жодній області. Такого немає у південних областях, у західних само собою, тому що там і загрози менші. Хоча загроза з боку Білорусі, на мою думку, дуже реальна. Збудовано п’ять рубежів оборони, це не просто якісь окопи, це не просто якісь там бліндажі, а це бетонні споруди, це цілі рови, лінії, тобто це все зроблено за воєнною наукою.

Найцікавіше, що ворог також це знає. І теж розуміє, що Дніпропетровщина для нього буде як Сталінград, напевно. Тобто це непереборна перешкода.

Що таке Дніпро? Якщо ви розгорнете карту України й подивитеся, то це ніби така пуповина, навколо якої, по суті, вже сформувалися всі фронти. Тобто Харківська область – вони дійшли до Барвінкового, це напрямок Новомосковська Дніпропетровської області, північний напрямок так званий. Тобто там, по суті, Лозова і вже Дніпропетровська область.

Відповідно, Донецька область – це вся частина, яка примикає, Покровський район, Павлоградський район Дніпропетровської області. Це схід, південь. З одного боку – це Запорізька область, яку фактично окупували у перші два дні війни, та Херсонська область, яка підходить до Кривого Рогу впритул. А це південь Дніпропетровської області.

Тобто ми ніби розтягнуті, але по суті робимо весь фронт навколо Дніпропетровської області. Це ключова область. Це мости, про які я весь час говорю, що, хлопці, мости – це логістика. Я весь час читаю у цих ворожих групах, в них постійно згадують, дають координати цих мостів. Тобто це про що говорить? Про те, що рано чи пізно це може статися», – сказав Генадій Корбан.

Категорія: Війна, Інтерв'ю, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: