Skip to content

Плями від шаурми та розлитої коли: на вулиці Яворницького провели генеральне прибирання

Михайло Чернов

Вулиця Яворницького - Наше Місто

Міські служби провели генеральне прибирання вулиці Дмитра Яворницького, яка стала улюбленим місцем для городян та гостей Дніпра, повідомляє сайт «Наше Місто».

Вулиця Яворницького, яка з’єднує площу Соборну та парк ім. Шевченка, після проведеного раніше благоустрою стала одним із найпопулярніших місць у місті. Діти із задоволенням проводять час майданчику, катаються на гойдалках та батутах, а молоді люди оцінили можливості для романтичних прогулянок та селфі.

Вулиця Яворницького - Наше Місто

Щодня вулицею Яворницького гуляють до 3 тисяч дніпрян та гостей міста, зазначає директор КП «Міська інфраструктура» Олексій Тесля. Прибирання на цьому просторі міста проводиться щодня. Однак за час експлуатації на вулиці з’явилося багато слідів присутності людини, що важко усунути. Плями від кави, солодких напоїв та їжі, які нерідко кидають відвідувачі, в’їлися в архітектурний бетон та гранітну плитку. Залишили свої сліди на конструкціях і любителі скейтбордів та їзди на роликових ковзанах.

Вулиця Яворницького - Наше Місто

Для того, щоб максимально якісно очистити простір вулицю Яворницького, КП «Міська інфраструктура» проводить генеральне прибирання. До робіт залучили клінінгову компанію. Таке масштабне та якісне наведення ладу на публічному просторі у Дніпрі проводиться вперше.

Співробітниця клінінгової компанії Ольга Касьян за допомогою ротора чистить покриття на вулиці Яворницького:

– Найскладніше вичищати плями від кинутої їжі, розлитої коли, а також залишки жуйок – пояснює вона.

Жорстка щітка, якою оснащений ротор, якісно очищає поверхню плитки. А забруднення на лавках та під ними фахівці очищають за допомогою телескопічних щіток.

Є складні ділянки, які чистять двічі, пояснює бригадир клінінгової компанії Віталій Бєлкін. Наприклад, забруднення біля лавок – сліди від жувальної гумки, їжі, солодких напоїв та кави.

Вулиця Яворницького - Наше Місто

Миючий засіб, який застосовується для очищення поверхонь, безпечний для людей та рослин. Після проведеного очищення використані препарати збирають та відправляють на утилізацію.

– Усіх батьків і гостей просимо дотримуватися порядку, не смітити і не ходити ногами по лавках, – каже Віталій Бєлкін.

Дійсно, щоб привести покриття та конструкцію до ладу, потрібно чимало зусиль фахівців. Зі свого боку, дніпряни дуже задоволені тим, як виглядає вул.Яворницького і як підтримується порядок:

 – Шикарна вулиця! – ділиться враженнями мешканка Дніпра Ірина Володимирівна Куксова. – Регулярно проходжу нею на пляж на Монастирський острів. Завжди чисто, видно, що прибирають. Тут добре і дітям, які катаються на гойдалках, грають, та батькам.

Тільки цифри

  • 1275 кв. метрів – площа локації на вул. Яворницького, де проводиться генеральне прибирання
  • До 3 тис. відвідувачів проходячи тут щодня
  • До 7-8 тис. осіб – на вихідних

Михайло Чернов. Фото Сергія Бараненка

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Райони Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: