Skip to content

В Україні розширили список чоловіків для виїзду за кордон: кого стосується

Аліна Рудич

Розширили список чоловіків для виїзду за кордон. Новини Дніпра

В Державній прикордонній службі України дали роз’яснення щодо виїзду чоловіків за кордон за умови, якщо вони зняті з військового обліку. Положення чітко регламентуються Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», пише «Наше місто» з посиланням на Держприкордонслужбу.

Таким чином до переліку осіб, яким дозволено виїзд за кордон додали:

  • виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 3 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (якщо особа у встановленому порядку оформила інвалідність).
  • виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 16 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо особи, яка знята з військового обліку на підставі рішення ВЛК про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку).

Важливо

Чоловіки, які мають документи з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) з відміткою/записом «знятий з військового обліку» – дана відмітка/запис не підтверджує ані інвалідність, ані непридатність до військової служби у воєнний час за станом здоров’я, а тому рекомендуємо звернутися до ТЦК та СП.

Обмежено придатні у воєнний час – не можуть перетинати кордон. Як зазначають прикордонники, остаточне рішення буде прийматися в пункті пропуску представниками Державної прикордонної служби України за результатами вивчення всіх документів та з’ясування усіх обставин та фактів.

Читайте також: Вся система міжнародної безпеки рухнула: Філатов про заяву Amnesty International.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: