Skip to content

Дали чорний мішок: у Дніпрі доньці довелось самій нести тіло матері до авто судмедекспертів

Аліна Рудич

Доньці довелось нести тіло до судмедекспертів. Новини Дніпра

У Дніпрі дівчині довелось самій нести тіло померлої матери до автівки бюро судово-медичної експертизи. Подія сталася на вулиці Василя Симоненка. Працівники установи відмовились допомагати, а лише видали чорний мішок. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на dp.vgorode.ua.

Як розповіла сама дівчина, вона викликала бригаду судмедекспертів, які повідомили їй, що спускати тіло померлої матері вони не будуть. Лише видали чорний мішок. Один з працівників бюро згодом згодився допомогти, проте не збирався робити це безкоштовно. Після того, як почув, що грошей у дівчини немає, пішов до авто і сказав, що, начебто, болить спина. Інший працівник все ж зголосився доправити тіло до автомобіля.

Разом з одним працівником донька зі сльозами на очах несла померлу матір до автомобіля. 

У витязі з наказу МОЗ №6 вказується, що відповідальність за доставку трупа, його одягу та інших предметів, що безпосередньо мають відношення до трупа, у морг покладається на особу, яка призначила експертизу, і здійснюється бригадами, склад яких відповідно до місцевих умов комплектується з працівників органів Міністерства внутрішніх справ, або з працівників інших служб, що спеціалізуються на цьому.

У відповідності до пункту 1.9 Правил проведення судово-медичної експертизи (досліджень) трупів у бюро судово-медичної експертизи відповідальність за доставку трупа, його одягу та інших предметів, що безпосередньо мають відношення до трупа, у морг покладається на особу, яка призначила експертизу, і здійснюється бригадами, склад яких відповідно до місцевих умов комплектується з працівників органів Міністерства внутрішніх справ, або з працівників інших служб, що спеціалізуються на цьому. 

У випадках смерті в лікувально-профілактичних установах організація доставки трупа до моргу покладається на керівника даної установи. У випадках, коли бригада швидкої медичної допомоги констатувала смерть особи, що померла на вулиці або в іншому громадському місці, доставка трупа до моргу здійснюється цією бригадою.

Отже, як вбачається із зазначеного нормативного акту, доставлення тіл померлих до автомобіля та транспортування до судово-медичного моргу до обов’язків судово-медичних експертів не входить.

Читайте також: Країна знову прощається з кращими: на війні загинув захисник з Дніпропетровщини.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: