Skip to content

Не треба сіяти паніку: військовий експерт про плани окупантів йти на Запоріжжя та Кривий Ріг

Не треба сіяти паніку: військовий експерт про плани окупантів йти на Запоріжжя та Кривий Ріг

Наразі з усіх сторін йде інформація про чергову зміну планів окупантів, які, не зумівши досягти успіху у Донецькій області, зібралися наступати на Запоріжжя та Кривий Ріг. Ці заяви прокоментував військовий експерт Олег Жданов, повідомляє сайт «Наше місто».

«У бік Запоріжжя російська армія не зможе висунутися. Бо з цього напрямку окупанти забирають свої війська. Враховуючи те, що сталося після нашого удару в районі міст Пологи та Токмак. Противник відійшов з двох населених пунктів. У них там було понад 40 поранених. Там зараз залишилися тільки блокпости та десь 100 окупантів. Плюс звідти знімають частину військ, які перекидають на південь. У районі Кривого Рогу угрупування посилюється, але подивимося, що вони можуть зробити без логістики, забезпечення, постачання. Навряд чи вони підуть на Кривий Ріг, росію, ймовірно, більше цікавить узбережжя. Якщо подивитись по карті, більше схоже, що вони будуть намагатися прорватися на Вознесенськ. Їм треба перейти Південний Буг і продовжити наступ, щоб відсікти Україну від Чорного моря. Їм треба вийти на Придністров’я. Але сили недостатні. Там десь 15-тисячне угрупування. Йти таким складом 150 кілометрів від лінії фронту, я не думаю, що це реально. Зараз не лютий, щоб парадним маршем дійти до Києва за 5 діб. Такого вже не буде. Там достатньо наших військових, артилерії нашої, а також у них великі проблеми з постачанням зброї, продовольства», – сказав Жданов.

Олег Жданов говорить, що треба чекати 5 серпня, яке називають датою наступу.

Нагадаємо, 1 серпня у Бериславському районі Херсонської області російські війська цинічно обстріляли мікроавтобус з людьми, які їхали на територію Дніпропетровської області. Вдарили навмисно по цивільних з мінометів. Загинуло 3 людей, ще 5 поранені. Про це повідомили в Оперативне угруповання військ «Каховка».

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: