Skip to content

Щоб швидше закінчити війну, треба припинити срачі та закручування гайок, – Борис Філатов

Філатов про закінчення війни - Наше Місто

В ексклюзивному інтерв’ю журналістам «Нашого міста» міський голова Дніпра Борис Філатов розповів, що, на його думку потрібно зробити, щоб закінчити війну якнайшвидше.

– Мені складно коментувати хід воєнних дій, я не маю повноти інформації. Як міський голова мільйонного міста не хочу обговорювати домисли, щоб люди не перенервували. Виходячи з останніх тенденцій, можу сказати одне: щоб швидше закінчити війну – треба припинити срачі та закручування гайок. І намагатись об’єднувати всіх людей доброї волі: мерів, депутатів, волонтерів, військових, простих людей, платників податків, бізнесменів. Для деяких ніби війна вже закінчилася. Вони почали займатися розборками, зачисткою політичного поля та медійного простору. У нас у країні – демократія. Ми за це воюємо. Чому ми захлинаємось кров’ю? Саме тому, що відстоюємо демократію. А не будуємо нову автократію. Це єдиний універсальний рецепт – об’єднувати людей, а не роз’єднувати.

– Війна йде, але Швейцарії вже пройшла міжнародна конференція з повоєнного відновлення України, в якій ви брали участь. Які висновки ви зробили з цієї подорожі?

– Дніпро під час конференції у Лугано не стояв на порядку денному (постукаю по дереву). Є найбільш постраждалі регіони – Чернігів, Київська область, Харків. Вінниця. Було б неетично зараз кричати «Дайте нам», коли є громади, які потребують більшої допомоги.

Я виніс із цієї конференції серйозні зв’язки та знайомства. А якщо перевести в гроші – йдуть переговори з дуже серйозним донором, який зможе надати близько 5-7 млн. євро на потреби біженців. Наразі оформляємо документи. Дай Боже, щоб у нас вийшло.

Категорія: Відео, Інтерв'ю, Новини Дніпра, Новини політики Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: