Skip to content

Мер Дніпра розповів, чи повернуться діти за парти з 1 вересня

Чи повернуться діти за парти з 1 вересня - Наше Місто

Незабаром 1 вересня. Батьки з побоюванням ставляться до повернення дітей за парти. А Міносвіти переклало відповідальність за це рішення на місцеві органи влади. Міський голова Дніпра Борис Філатов в ексклюзивному інтерв’ю «Наше місто» розповів, що думає з цього приводу.

Чи повернуться діти за парти з 1 вересня - Наше Місто

– Це найскладніший вибір. Найскладніше управлінське рішення. Хочу попередити мешканців міста. Ми всі схиляємось до того, що навчання у школах буде дистанційним. Бо якщо не дай Бог щось прилетить у районі школи… Не можу брати на себе таку моральну відповідальність – перед дітьми, батьками та Господом Богом.

Зрозуміло, що можна обладнати цокольні поверхи, біля шкіл можна покласти мішки, поставити щити, вжити інших заходів. Але ми не забезпечимо всіма бомбосховищами.

А якщо кілька повітряних тривог? А як у ситуації постійних повітряних тривог ми водитимемо дітей – із класів у бомбосховище і назад? Тобто все одно навчального процесу не буде. А якщо по дорозі хтось загубиться, заблукає, ще щось станеться?

Усе це робить навчальний процес неможливим. І така ситуація, на жаль, буде у всій країні.

Віддали рішення на відкуп місцевому самоврядуванню – щоб скинути з себе відповідальність. Але, повірте, ситуація плюс-мінус однакова по всій країні – і з бомбосховщами, і можливістю забезпечити школи.

Повну версію інтерв’ю читайте за посиланням.

Категорія: Інтерв'ю, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: