Skip to content

У Дніпропетровській області з 1 серпня призупиняє роботу велике підприємство

АрселорМіттал Кривий Ріг - Наше Місто

Війна дуже негативно вливає на промисловий сектор, у тому числі і в Дніпропетровській області. З 1 серпня на найближчі три місяці призупиняється робота гірничо-збагачувального комбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг». Таке рішення викликане серйозними економічними факторами, зокрема, зниженням економічної активності в Європі, зменшенням попиту на залізорудну продукцію, а також суттєвим зростанням витрат на транспортування ЗРС, заявили в прес-службі «АрселорМіттал Кривий Ріг», повідомляє сайт «Наше Місто».

АрселорМіттал Кривий Ріг - Наше Місто

Щоб зберегти усі робочі місця, у серпні компанія переводить більшість персоналу, включно з менеджментом та працівниками-іноземцями, на зменшенням навантаження роботи до 2/3. Працівники гірничого департаменту будуть отримувати 2/3 зарплати.

«Підприємство і надалі зберігатиме робочі місця та посади за мобілізованими працівниками. В той же час змушене відмовитися від виплат їм середнього заробітку, для того щоб уникнути бодай мінімального скорочення персоналу серед 22-тисячного колективу. Ми розуміємо, що для тих, хто лишається працювати в Кривому Розі, заробіток на заводі є єдиним джерелом доходів.

Нині підприємство опинилося в безпрецедентній ситуації, але продовжує боротися за кожне робоче місце, приймаючи непрості рішення про скорочення робочого часу та виплат зарплат», – йдеться у повідомленні.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: