Skip to content

Не переплутайте: в Україні змінились правила оплати за газ та його доставку

Аліна Рудич

У Дніпрі в серпні відключать газ (Адреси). Новини Дніпра

Українці отримали платіжки за газ за червень, однак для багатьох стало несподіванкою те, що рахунок надійшов від нового постачальника –«Нафтогазу», а не звичного газзбуту. Понад 10 млн українців автоматично перейшли до державної компанії ще в травні, але багато людей з звичкою заплатили газзбуту і тепер не знають, як повернути переплачене. Як і кому платити за сам газ, а кому за доставку, розбирались журналісти сайту «Наше місто».

«Нафтогаз» почав постачати блакитне паливо споживачам ще в травні. Раніше цим займались обласні газзбути.

«Зараз тільки в «Нафтогазу» є потужність, яка дозволяє забезпечити газ фізично для того, щоб у людей за низькими цінами був газ. До нас перейшли всі клієнти облгаззбутів, тому що в них не було газу, щоб постачати людям», – розповідає голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

Таким чином, усіх нових клієнтів автоматично перевели на тарифний план з ціною 7,96 грн/куб. Всі пільги та субсидії збереглися.

Писати нову заяву нікуди не потрібно. Достатньо лише дізнатись свій новий особовий рахунок і сплачувати за газ по ньому.

Як дізнатись особовий рахунок:

  • онлайн (чат-бот у Viber/Telegram gas.ua, на сайті gas.ua)
  • телефони: +38 066 300 2 888; +38 098 300 2 888; +38 093 300 2 888

Головна проблема наразі – сплата не тому постачальнику. Багато хто з користувачів за звичкою сплатив за травень попереднім газзбутам, хоча мали б «Нафтогазу». Автоматично ці кошти між компаніями не переводитимуть, тож у разі помилкових проплат споживачам доведеться самостійно вимагати повернення грошей у попереднього постачальника.

В заяві обов’язково необхідно вказати номер особового рахунку. До неї додати копію паспорта, ІНН, квитанції про оплату за газ та реквізити банківського рахунку. Окрім платіжки за сам газ є ще платіжка за його доставку. Його, як і завжди, формує міський чи облгаз. Ці компанії не змінилися, тож за доставку газу треба платити на старі особові рахунки. Так само показання лічильника також передаються до облгазів, як і раніше.

Джерело: ICTV

Читайте також: Дніпропетровськгаз зробив важливу заяву по паперовим квитанціям.

Категорія: Важливо, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: