Skip to content

Відпочинок в Україні: Прикарпаття стало одним із найпопулярніших напрямків літа-2022

В Україні майже 5 місяців йде війна, і про повноцінний курортний сезон-2022 говорити не приходиться. У той же час ставлення до відпочинку в країні потроху змінюється. Якщо в перші місяці військового вторгнення слово «відпустка» викликало подив і навіть обурення, то зараз все більше співвітчизників, яким дозволяють час та фінанси, намагаються взяти перепочинок та змінити обстановку. При цьому більшість надає перевагу курортам Західної України, зокрема Прикарпаттю, передає сайт «Наше місто» з посиланням на rest.in.ua.

Секрет Прикарпаття

Західна Україна як напрям літнього відпочинку в Україні вступила в бій із морськими курортами задовго до війни. Тут свою роль відіграв розвиток зеленого туризму, а також засилля медуз, які останніми роками стали справжнім бичем Азовського узбережжя та відвадили від морського відпочинку навіть найзавзятіших його прихильників.

Відпочинок в Україні 2022 Прикарпаття - Наше Місто

Нині ж, коли прибережні населені пункти Запорізької та Херсонської областей перебувають в окупації, а Західна Україна вважається значно безпечнішою, ніж решта території країни, відпочинок у горах або біля їх підніжжя набув особливої ​​актуальності. Тим більше, що Карпати – це не закордон, і глава сімейства може кілька днів перепочити та побути з дружиною та дітьми.

Одними з найвідоміших курортів Прикарпаття вважаються Моршин, Трускавець та Східниця, що знаходяться у Львівській області. У цих населених є все, що потрібно для відпочинку та налагодження здоров’я, – найкрасивіша природа, розвинена інфраструктура, безліч санаторіїв та приватних садиб, джерела з лікувальною мінеральною водою, різноманітність екскурсійних маршрутів та, звичайно ж, неперевершена гостинність місцевих мешканців.

Моршин

Моршин – найпопулярніший бальнеологічний курорт України. Знаходиться у мальовничій долині на висоті приблизно 340 метрів над рівнем моря. Завдяки розташуванню поряд з лісовими масивами та далеко від великих міст тут дуже чисте повітря, приємний м’який клімат.

Добиратися до Моршина дуже зручно. Поїздом до Львова чи Івано-Франківська, а звідти ще дві години на рейсовому автобусі або півтори на таксі.

Відпочинок в Україні 2022 Прикарпаття - Наше Місто

Зупинитись можна як у численних санаторіях (тільки попередньо радимо зателефонувати та дізнатися, чи працюють вони у воєнний час і який комплекс послуг надають – ред.), так і орендувати житло у місцевих мешканців. У середньому за добу перебування у санаторіях з 3-разовим харчуванням та мінімальним набором оздоровчих процедур потрібно буде заплатити від 800 грн за особу. Дітей до 5-ти років, як правило, беруть безкоштовно без надання місця та харчування. За дитину до 12 років – 50% вартості. Оренда 1-2-кімнатної квартири у хорошому стані стартує від 500 грн за добу.

Під час перебування в Моршині обов’язково варто спробувати грязьові аплікації та ванни, для яких використовується спеціальні моршинські грязі «Боровина». Звичайно, якщо немає протипоказань. Їх лікувальні властивості відомі у всьому світі. Багато туристів як жінки, так і чоловіки, плануючи чим зайнятися в Моршині, неодмінно відвідують місцеві СПА-салони, щоб відновити пружність та привабливість шкіри, отримати омолодження та ліфтинг без хірургічного втручання.

Відпочинок в Україні 2022 Прикарпаття - Наше Місто

Що стосується розваг та екскурсій, то у самому місті можна відвідати великий гарний парк із бюветом «Грибок», де тече корисна для здоров’я мінеральна вода. Якщо хочеться більшої активності, то численні туристичні агенції та краєвиди Західної України до ваших послуг: можна записатися на турпохід у ліс, з’їздити на озеро Синевир або водоспади, половити форель у гірських озерах, відвідати історичні пам’ятки.

Трускавець

Трускавець – справжня перлина Прикарпаття. Сюди щороку приїжджають сотні тисяч українців. Насамперед, щоб оздоровитися. Адже лікувальні властивості води з місцевих джерел не поступаються популярним курортам Карлові Вари, Віші чи Баден Баден. У Трускавці безліч санаторіїв, куди можна придбати путівки all inclusive – з проживанням у номері обраної категорії, 3-разовим харчуванням, оздоровчими, косметологічними, СПА-процедурами, дитячими містечками, кімнатою-нянею і навіть екскурсійним супроводом. Причому цілий рік. І якщо на початку війни багато санаторіїв закрилися, то з початком літнього курортного сезону відновили свою роботу.

Відпочинок в Україні 2022 Прикарпаття - Наше Місто

Зрозуміло, що такий відпочинок коштує недешево. Мінімум від 1500 грн за особу на добу. До речі, багато які заклади зараз дають знижки на довготривале проживання. Якщо просто попити водичку і пройти діагностичні процедури, можна зупинити вибір на державних оздоровницях. Такі путівки коштують від 700-800 грн добу. Якщо не хочете снідати та вечеряти за розкладом, можна орендувати квартиру чи номер у приватних садибах. Вартість за добу від 500 грн за номер. В останніх є варіанти як з харчуванням, так і самостійним приготуванням їжі.

Відпочинок в Україні 2022 Прикарпаття - Наше Місто

Що стосується пам’яток, то можна неспішно насолоджуватися прогулянками мальовничими зеленими вулицями Трускавця, вирушити на прогулянку в ліс по гриби або ягоди або ж замовити екскурсійний тур Закарпаттям. Вибір варіантів величезний.

Східниця

Східниця – це невелике селище на 3 тисячі жителів, яке знаходиться за 20 км від Трускавця. Сюди зручно добиратися як особистим автомобільним, так і залізничним транспортом. З залізничного вокзалу Львова ходять прямі автобуси великої комфортності. Можна також дістатися електричкою до Трускавця, а звідти на таксі.

Відпочинок в Україні 2022 Прикарпаття - Наше Місто
Ідеальне місце для перезарядки та відновлення енергії – вілла «Зоряний двір» у Східниці

Курортне селище з усіх боків, у прямому значенні цього слова, обіймають гори, увінчані хвойними та листяними лісами. Східниця, окрім чудової природи, відома своїми численними мінеральними джерелами. Тут є і «Нафтуся», і содова, і залізисті, і гідрокарбонатні та натрієві води. Місцеві жителі кажуть, що завдяки їхнім цілющим властивостям можна вилікувати будь-яку хворобу. На вулицях Східниці можна зустріти відпочиваючих із баклажками та банками різного обсягу. Причому вся вода, окрім содової, безкоштовна, а джерела впорядковані бюветами та туалетами. Тільки перед вживанням будь-якої мінеральної води слід проконсультуватися з лікарем, інакше самолікування може спричинити величезну шкоду для здоров’я. Особливо підкріплене алкоголем. У Східниці краще просто дихати на повні груди. Тут настільки красива природа, що п’янить саме повітря.

Відпочинок в Україні 2022 Прикарпаття - Наше Місто

Вибір житла у Східниці різноманітний – від санаторіїв та приватних пансіонатів до п’ятизіркового готелю «Три сини та донька», в якому є навіть аквапарк. Номери в приватному секторі зі скромними умовами можна орендувати від 150 грн на добу за ліжко-місце. Але такого житла тут небагато. Останніми роками Східниця дуже змінилася. Тут з’явилося безліч приватних садиб на 5-20 номерів підвищеної комфортності: з окремими терасами з видом на гори, включеними у вартість сніданками та, звичайно, душевною гостинністю господарів. Східниця – чудовий варіант для сімейного відпочинку. Це селище точно нікого не залишить байдужим.

Відпочинок в Україні 2022 Прикарпаття - Наше Місто
Відпочинок в Україні 2022 Прикарпаття - Наше Місто

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: