Skip to content

Чому окупанти стріляють по Нікополю: офіційна інформація

Чому окупанти стріляють по Нікополю - Наше Місто

Жорстокі обстріли Нікополя продовжуються вже два тижні. Ворог цинічно лупить з «Градів» по житловим кварталам, вбиває людей і нищить житлові квартали мирного міста. Наразі вже загинуло 4 людини, десятки постраждали. Зруйнувано багатоповерхівки, будинки у приватному секторі, промислові підприємства. Дістається і Нікопольскому району. У місті й ОТГ вже евакуюють людей. Чому обстріли почалися наприкінці п’ятого місяця війни, хочу протилежний берег Каховського водосховища окупований з початку вторгнення, прокоментувала в ефірі телемарафону «Єдині новини» очільниця прес-центру Сил оборони Півдня Наталії Гуменюк, повідомляє сайт «Наше Місто».

Чому окупанти стріляють по Нікополю - Наше Місто

«Скоріш за все росіяни облаштували собі вогневу позицію, яка поки що не вражена і може завдавати шкоди. Це психологічний тиск на те, що на іншому березі, де немає фізичної присутності, ворог імітує контроль над ситуацією. Тобто, масований обстріл іншого берега створює враження, що скоро вони просунуться туди, але це суто психологічний тиск і намагання зімітувати свою потужність», – пояснила Гуменюк.

При цьому очільниця прес-центру Сил оборони Півдня переконана, що росіяни не зможуть зайти до міста.

«Думаю, що ми зуміємо протиставити окупантам таку силу, яка переконає їх в тому, що напрямок у них – зворотній», – сказала вона.

Чому окупанти стріляють по Нікополю - Наше Місто

Нагадаємо, що 21 липня окупанти випустили по Червоногригорівській громаді понад 20 реактивних снарядів.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: