Skip to content

У Дніпрі стає все більше сов: чому так відбувається

Сови у Дніпрі - Наше місто

У Дніпрі на житловому масиві Парус вухасті сови оселяються цілими сім’ями і голосно співають пісні пізніми вечорами. Людей не чіпають. Головне, щоб люди не заважали жити цим прекрасним створінням. Чому у Дніпрі в останні роки стало так багато сов, розбиралися журналісти сайту «Наше Місто».

Як говорять експерти, причина у тому, що у сільській місцевості, яка знаходиться недалеко від Дніпра, майже не залишилося великої рогатої худоби. Люди перестали тримати корів, і пасовища заростають. Вороновим, до яких відносяться сови, полювати ніде, і всі вони переселилися до міст, де їм простіше роздобути комах та іншу їжу. Сови гніздяться у старих покинутих воронових гніздах. Таким чином, слідом за воронами, граками та сороками до міста мігрують й вухасті сови

Вухасті сови - Наше Місто
Жителька ж/м Парус. Або житель.

Крім вухатої сови, у Дніпрі також зустрічаються ще два види – будинковий сич та сіра сова. Обидва види селяться у занедбаних спорудах, на горищах, навіть у дірках бетонних плит. Птахи абсолютно нешкідливі для людей і не завдають нікому жодної шкоди, навпаки, полохливі і намагаються уникати зустрічей із людиною.

Фото: Ася Ширяєва.

Категорія: Новини Дніпра, Райони Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: