Skip to content

Пора крутити томат: у Дніпрі сильно подешевіли помідори

Подешевіли помідори - Наше Місто

За останній тиждень у Дніпрі значно знизилася ціна на томати. Улюблений інгредієнт легкого літнього салату подешевшав в півтора, а на деяких ринках навіть у два рази. Де зараз помідори продають найдешевше, розповість сайт «Наше Місто» .

Подешевіли помідори - Наше Місто

Одразу скажемо, що у супермаркетах ціна теж впала, але не настільки, як на ринках. Бо продуктові мережі в основному купують закордонні томати, и поки вони доїдуть до Дніпра кожен кілограм подорожчає, як мінімум, на 10-20 гривень. У супермаркетах ми побачили томати з Польщі та Туреччини. Ціна за кілограм червоних 40-45 грн, рожевих – 65-70 грн. А ще тиждень назад червоні коштували біля 60 грн, а за рожеві и жовті у супермаркетах хотіли 80-85 грн.

Подешевіли помідори - Наше Місто

Якщо хочете справжніх солодких помідорів, то краще вибратися на місцевий ринок. Можна також с 17.00 зайти/заїхати на вечірній ринок у Старому цирку на «Озерці». Там рай для помідорних гурманів. І сливка, і кругленькі, і з носиком, і чері… Те ж саме стосується і кольору – червоні, жовті, рожеві, чорні – які хочете. Кілограм червоних коштує від 25-30 грн, рожеві можна знайти й по 35 грн/кг. Правда, трошки з дефектом. Найкращі рожеві продають на вечірній «Озерці» по 50-60 грн. Аналогічна ціна й на інших міських ринках.

Подешевіли помідори - Наше Місто
Подешевіли помідори - Наше Місто

Виробники кажуть, що навряд чи ціна ще впаде, а от спека, яка наближається, може спалити рослини у відкритому ґрунті. Так що, якщо плануєте крутити томат, самий час починати.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: