У червні згідно з даними Держстату цукор був одним із лідерів подорожчання серед продуктів харчування. Його вартість зросла на 11,8%. Стабілізацію цін прогнозують на осінь. Про це повідомила Світлана Литвин, аналітикиня Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ), повідомляє «Наше місто» з посиланням на РБК-Україна.
Що вплинуло на зростання цін на цукор:
- Підвищений попит з боку споживачів у зв’язку із сезоном консервування фруктів;
- Зростання вартості енергоносіїв, пального, значне зростання вартості доставки;
- Кінець сезону, коли традиційно трохи зростають ціни.
За словам Литвин, у вересні розпочнеться збирання врожаю цукрових буряків і, відповідно, новий сезон цукроваріння. Якщо врожай буде хороший, оскільки аграріям вдалося засіяти достатню кількість площ, то і ціни на цукор почнуть знижуватись.
Однак, як зазначила аналітикиня, на ціноутворення може вплинути інфляція.