Skip to content

Ракетний удар по Дніпру: важлива заява про стан радіаційної безпеки на Південмаші

Ракетний удар 15 липня, скільки загинуло - Наше Місто

Нагадаємо, що 15 липня ввечері росія завдала масованого ракетного удару по Дніпру, в результаті чого загинуло 3 людини і біля 20 постраждало. Одна з ракет впала на промислове підприємство, де спричинила сильну пожежу, яку вдалося погасити тільки 17 липня. Зрозуміло, що багатьох турбувало питання радіаційної безпеки у Дніпрі. Вчора Голова штабу тероборони Дніпра Геннадій Корбан спростував чутки про те, що після ракетного удару по «Південмашу» в атмосфері стався викид токсичної речовини гептила, шкідливого для організму людини. Сьогодні ситуацію прокоментували в Центральній інспекції з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, повідомляє сайт «Наше Місто»  з посиланням на Фейсбук-сторінку відомства.

Радіаційна безпека у Дніпрі – Наше місто - Наше Мисто

«Стан радіаційної безпеки на Державному підприємстві «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» (м. Дніпро) на сьогодні перебуває у межах норми.

Ракетні удари по території підприємства, завдані військами російської федерації, не пошкодили ядерні матеріали та радіонуклідні джерела іонізуючого випромінювання – вони перебувають під контролем персоналу «Південмашу», – йдеться у заяві інспекції.

Що стосується гептилу, то у перші два місяці війни у Дніпрі було створено робочу групу в рамках Штабу оборони Дніпра, до якої увійшли мер Борис Філатов, його заступники, керівництво ЮМЗ та КБ Південне, керівництво МНС та Нацгвардії задля екстренної утилізації гептилу та його похідних.

За словами Генадія Корбана, для того, аби ліквідувати отруйну речовину в найкоротші терміни, військова адміністрація міста та області виділила понад 100 млн гривень.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: