Skip to content

Борис Філатов розповів, як живе місто на 75 день війни

Борис Філатов розповів, як живе місто на 75 день війни

Комунальні служби та медична система Дніпра працюють стабільно. Реагентів і медикаментів достатньо. Водночас всіх небайдужих містян закликають ставати донорами крові — насамперед для 4-ї міської багатопрофільної лікарні. Водночас у місті ремонтують дороги, чистять зливову каналізацію та висаджують квіти. Про це міський голова Борис Філатов заявив під час брифінгу 9 травня.

Коментуючи перебіг евакуації через Дніпро, Філатов зауважив, що нині кількість таких пасажирів не перевищує 100 осіб на день. На сьогодні заплановано один поїзд – Покровськ-Дніпро-Львів.

Водночас місто прийняло вже майже 90 тисяч переселенців. Філатов підкреслив, що це лише офіційні цифри зареєстрованих у міському соцзахисті.  Реальна ж кількість переселенців у Дніпрі як мінімум вдвічі більша.

«Основний виклик для міста — це те, що близько 20 тис. людей старші за 60 років, і вони кажуть, що хочуть залишатися тут.  Для розуміння, нині з військовою адміністрацією пропрацьовується питання відкриття другого відділення геріатричного пансіонату», — сказав Борис Філатов.

Водночас Дніпро та область є одними із найпотужніших хабів з виробництва продуктових наборів, які передаються у гарячі точки та постраждалі від російської агресії регіони.

«Під час минулого  Конгресу регіональних влад при Президентові України, членом президії якого я є, було відзначено внесок Дніпропетровщини у вирішення гуманітарних проблем і гуманітарної допомоги. Ми і надалі допомагатимемо всім, хто цього потребує. Це бачать в уряді. Нашу область ставлять за приклад іншим регіонам», — зазначив мер Дніпра, додавши, що місто і область сформували і передали 1 млн 300 тис. таких наборів.

Повертаючись до роботи комунальних служб і медичної системи, Борис Філатов зауважив, що в місті триває благоустрій — працює чимала кількість комунальної  техніки. Водночас він закликав мешканців бути пильними і запобігати випадкам вандалізму на локаціях міського господарства.

Категория: Война, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: