Skip to content

Орки стріляли по цивільних заради втіхи: 93 ОМБр про Тростянець (Ексклюзив)

Дарина Сухонос

Стріляли по цивільних заради втіхи: 93 ОМБр про Тростянець (Ексклюзив) Новости Днепра

Вчора стало відомо, що Тростянець звільнений від російської окупації. Силами 93 бригади Холодний Яр, за допомогою територіальної оборони і місцевих партизанів, місто Тростянець на Сумщині звільнили від російських окупаційних військ, передає журналіст «Наше Місто»

Холодноярцям і вдалося вигнати з місця «еліту» російських сухопутних військ — Кантемирівську танкову дивізію. Цьому передувало ураження командного пункту разом із керівним складом 96-ї окремої розвідувальної бригади ще в перші дні оборони Охтирки і боїв за Тростянець. Зазнавши низки невдач, російська армія втікала з Тростянця, лишаючи озброєння, техніку та боєприпаси, які 93 бригада використає для звільнення інших українських міст від окупації. Але те, що побачили військові у місті — вражає.

«Привокзальна площа дуже зрунована, з будівель держустанов цілою залишилась тільки будівля суду інші приміщення розграбовані та частково понівечіні. Місцеві виходили обіймали нас, плакали. Питали, чи ми свої. Дякували, всі говорили українською мовою. Видно що для когось це було незвично, але приниципово було говорити їм саме так. Розповідали про звірства «другої армії світу» — під час комендантської години орки їздили містом і заради забави стріляли у місцевих. До мене прийшов хлопець з осколком в животі — жив з ним тиждень! Ясно, що ніякої медичної допомоги ніхто нікому тут не дозволяв надавати», — розповідає нам один з холодноярівців.

Місцеві не могли тиждень поховати своїх загибликих. Багато хто чекав наших віськових, маючи поранення. В перщший тиждень орки почали відверто мародерити — згрібали все в магазинах і все, що могли у місцевих. Люди жили без світла, води і мобільного зв’язку. Найгірше те, що колаборанти були серед місцевих — вони допомагали нелюдям! Але дані про них передані військовим.

Наші воїни успішно продовжують заглиблюватись далі і звліьняти область від навали нелюдив-рашистів. Все буде УКРАЇНА!

Категория: Война, Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: