Skip to content

Мери великих міст США та Європи готові допомогти Україні вистояти у війні з росією

Филатов о работе системы ПВО - новости Днепра

Мер Дніпра Борис Філатов ввечері 9 березня завдяки відеозв’язку прийняв участь у спеціальному брифінгу Американського єврейського конгресу. Про це повідомляє «Наше місто».

Підтримку Україні пообіцяв президент Американського єврейського конгресу пан Джек Розен. До ініційованої ним онлайн-зустрічі приєдналися мери великих міст США та Європи. А також представники Американського єврейського конгресу Мунр Казмір, Бен Чуаке, Майкл Мельнике та інші посадовці, що мають вплив у західній політичній спільноті.

— Уперше після Другої світової цивілізація демократії дозволила прийти до влади новому Гітлеру, ім’я якого нині — путін,  — сказав Боріс Філатов. —  Це наша спільна провина — зокрема й західного світу. В Україні йде велика війна, жертвами якої стають тисячі невинних людей. Вільний західний світ повинен мати чітку позицію стосовно путінського режиму та відмовитися від брудних російських грошей. Це час, коли мовчати не можна.

Також мер Дніпра розповів представникам західної спільноти про те, що  там, куди зайшли окупанти з росії, люди  потерпають від голоду і замерзають без опалення. Відбувається геноцид народу України. Сторони обговорили можливість поставки у найкоротші терміни  технічних пристроїв для убезпечення критичної інфраструктури міст України. За думкою Бориса Філатова,  західні країни повинні посилити санкціїю Тому що якщо Україна паде, путін піде далі — на Молдову, Балтійські країни.  Його треба зупинити.

 Мер польської Познані Яцек Ясковяк погодився, що росія становить потенційну загрозу для решти європейських країн та наголосив на готовності надати як політичну, так і гуманітарну підтримку. Готовність допомогти висловили також мер Лос-Анджелеса Ерік Гарсетт та мер Торранса Патрік Дж. Ф’юрі (Каліфорнія, США).

Категория: Война, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: