Skip to content

Яскраве авіашоу, підняття прапорів-велетнів, козацький фест: як область відсвяткує 30-річчя Незалежності України

Попереду – День Прапора та День Незалежності України. Як їх відзначатиме Дніпропетровщина? Куди піти, аби побачити найцікавіше та найяскравіше? Про всі «родзинки» святкового вікенду розповіла на брифінгу заступниця голови облдержадміністрації Ольга Горб.

«До державних свят підготували багато цікавинок. Буде і підняття національних прапорів в усіх куточках області. І козацький фест із реконструкцією історичної битви. І ярмарки, на яких народні майстри Дніпропетровщини презентують власні вироби. Найяскравіша подія – довгоочікуване авіашоу», – розповіла Ольга Горб.

Масштабний фест «Вільне небо» пройде 21 серпня у селищі Майське. Відкриття – о 10:00. Вхід вільний.

«До свята підготували унікальний гопак. Його можна буде побачити зі сцени – у виконанні художнього колективу. «Танцюватимуть» і парашутисти у небі. Їхні «фігури» транслюватимуть на екрані. Після стартує авіашоу», – сказала Ольга Горб.

На летовищі розгорнуть різні локації. Будуть місця для дитячих розваг з атракціонами, батутами, аніматорами. Ярмарок народних виробів. Зона фудкорту. А ще – виставка автівок.

«Власними голосами зі святами привітають українські зірки Руслана та Ivan NAVI. Фест у Майському триватиме до 17:00», – додала Ольга Горб.

У неділю 22 серпня в селищі Шевченкове Дніпровського району відбудеться «Сірко Мега Фест». Почнеться о 10:00. Виступатимуть народні колективи, лунатимуть музичні вітання. Урочисте відкриття – о 14:00.

«О 13:30 стартує головна подія – міні-реконструкція козацького бою. Запрошуємо всіх бажаючих поринути в українську історію. Будуть постріли зі справжніх гармат та мушкетів», – сказала  Ольга Горб.

На фесті працюватиме ярмарок. Можна буде скуштувати козацький куліш. Ввечері – подивитися вогняне фаєршоу.  Свято триватиме до 20:00.

У День Прапора 23 серпня в усіх 86 громадах регіону піднімуть синьо-жовті стяги.

«Урочистості відбудуться і біля найбільших у регіоні флагштоків – у Дніпрі та Кривому Розі. Вони заввишки 72 м кожний. На цих патріотичних локаціях піднімуть найбільші державні прапори. Початок – о 09:00», – розповіла заступниця очільника області.

День народження незалежної України відсвяткують в усіх куточках області, наголосила вона. Початок офіційних церемоній – 24 серпня о 10:00.

«На площі біля ДніпроОДА працюватиме ярмарок. Усі 86 громад представлять сувеніри та смаколики, виготовлені народними умільцями. Можна буде побачити, наскільки різнобарвна Дніпропетровщина», – сказала Ольга Горб.  

У День Незалежності на Театральній площі у Дніпрі лунатиме музика просто неба. А саме – симфонічні композиції та найпопулярніші українські хіти. У Дніпропетровському театрі опери та балету відбудеться прем’єра вистави «Мавка».

Більше про святкові події на Дніпропетровщині – на цифровій мапі до Дня Незалежності.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: