Skip to content

Як у Дніпрі за допомогою мобільного додатка «Waze» можна уникнути заторів та спланувати рух

Як за допомогою мобільного додатка «Waze» можна уникнути заторів – новости Днепра

У Дніпрі містяни мають змогу оперативно дізнатися про ремонтні роботи на дорогах, перекриття, аварійні ситуації та спланувати найбільш оптимальний маршрут для себе завдяки мобільному навігаційному додатку «Waze». Задля такої зручності наше місто перше в Україні, де було запроваджено співпрацю із даною електронною системою.

«Дніпро першим долучився до співпраці з «Waze», тому що ми прагнули налагодити комунікації між водіями та комунальними службами. Завдяки розпорядженню міського голови було визначено перелік департаментів та комунальних підприємств ДМР, які мають обов’язково співпрацювати з цією електронною системою, першочергово надаючи дані щодо перекриття доріг  та наповнювати додаток актуальною інформацією», – розповіла директорка департаменту інформаційних технологій ДМР Альона Чуєва.

Як за допомогою мобільного додатка «Waze» можна уникнути заторів – новости Днепра

Сповіщення про стан руху надходить до «Waze» з різних джерел зокрема й від водіїв. Однак перед тим, як вона потрапить на мапу, координатори Ситуаційного центру перевіряють її достовірність. 

«До нас надходить різноманітна інформація про ситуації, що виникають на дорогах міста. Ми можемо її відразу перевірити за допомогою камер відеоспостереження. Наприклад, сьогодні трапилася аварія. Після підтвердження цього факту на мапі «Waze» з’являється відповідний вказівник. Тут також можуть відображуватися й коментарі користувачів», – розповіла про особливості роботи завідувачка сектору моніторингу відділу обробки даних Ольга Вікторова. 

Як за допомогою мобільного додатка «Waze» можна уникнути заторів – новости Днепра

За словами координатора української спільноти «Waze» Олексія Третяка, така співпраця департаментів ДМР, комунальних підприємств міста та водіїв дозволяє оптимально керувати автомобільним трафіком.

«Водій сповіщає про різні ситуації на дорозі: аварії, відкриті люки, непрацюючі світлофори тощо. Ця інформація надходить до Ситуаційного центру, де оператор перевіряє її актуальність. Це дозволяє швидко оцінити ситуацію та, наприклад, переадресувати її ще й іншим службам, аби вони відреагували вчасно та усунили перешкоди», – зауважив Олексій Третяк.

Як за допомогою мобільного додатка «Waze» можна уникнути заторів – новости Днепра

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: