Skip to content

У Дніпрі батьки повстали проти вчительки, яка розповідає про Сталіна і росіян-ворогів

Языковой скандал в 137-й школе – новости Днепра

У Дніпрі в воєнному містечку Авіаторському виник скандал у школі №137. Батьки 2-А класу повстали проти нової вчительки, яка, на їхню думку, замість того, щоб вчити дітей читати і писати, багато часу приділяє патріотичному вихованню. Батьки просили директора закладу замінити їм вчительку, бо через неї «діти вдома просять їх розмовляти українською мовою». Про це повідомляє сайт «Наше Місто» за посиланням на публікацію у групі Освіта Дніпра — соціальна взаємодія, правозахист, обговорення.

Претензії до нової вчительки в тому, що вона вчить дітей наступному:

  • Російська мова – мова ворогів;
  • Хто не говорить українською мовою – ворог України;
  • Що в Криму вороги;
  • Що росіяни – вороги, і вони вбивають українців;
  • Розповідає про жахи, які творив Сталін;
Языковой скандал в 137-й школе – новости Днепра
Языковой скандал в 137-й школе – новости Днепра
Языковой скандал в 137-й школе – новости Днепра

«Ми у патовій ситуації, тепер дитина просить нас говорити з ними українською … інакше ми вороги).

 Позавчора вчитель провела урок патріотичного виховання на тему війни, хоча була тема прапора, вона її просто перевела на війну. Коротше кажучи, політінформація продовжує займати дуже багато освітнього часу.

Не подумайте, що ми проти українського, ми проти ненависті до росіян, і ще є такий фактор — діти в класі російськомовні, повинна бути плавна адаптація до переходу на українське навчання.

Є письмову відповідь нашого директора — школа відповіла відмовою, єдине, що вони якби провели роботу з учителем роботу і попросили її не чіпати політику. Але вчитель все-одно продовжує в тому ж дусі», — пишуть батьки 2-А класу.

У коментарях під цим постом можемо бачимо радикально різні точки зору. Хтось пише, що вчитель молодець и заслуговує на премію, інші вважають, що вона перегинає палицю і має зосередитися на математиці і читанні, а не на політиці і війні. Кожен має право на власну думку.

За офіційними коментарями з приводу цїєї ситуації сайт «Наше Місто» звернувся до директоркою КЗО «Навчально-виховний комплекс №137» Дніпровської ради Ірина Михайлівни Гайдар.

Вона розповіла, що зі скаргою на вчительку 2-А класу частина батьків звернулася 12 січня.

«Там клас маленький, 15 учнів. 8 батьків не згодні з методами навчання вчительки класу і звернулися до мене з проханням замінити її. Я вважаю, що для цього зараз немає ніяких підстав. Я не можу змінити вчителя за те, що вона підтримує і впроваджує державну політики. Що вона робить протизаконного? Вчить українською, говорить українською і з дітьми, і з батьками. Називає речі своїми іменами. Що наша державна мова – українська, що Росія – країна-агресор. Це все законодавчо прописано. Єдина до неї претензія, що, можливо, не враховала десь вікові особливості дітей. Це 2-й клас, дітям по 7-8 років, вони ще не дуже розуміються політиці, і вона не повинна обговорювати з ними політичну позицію батьків», — сказала Ірина Гайдар.

Директорка підкреслила, що юридичних підстав змінювати вчителя для 2-А класу у неї немає.

«Якщо непорозуміння між частиною батьків і вчителькою продовжиться і надалі, то ми повернемося до цього питання дещо пізніше. Наразі з нею ми провели розмову, я вказала колезі на її промахи. Вона їх обов’язково врахує у роботі з дітьми і батьками», — відмітила директорка.

Категория: Интервью, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра, Особое мнение

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: