Skip to content

Борис Філатов: під час ремонту медичного центру в Новокодацькому районі зосередяться на доступності – відбудують ґанок і замінять ліфт

Евгентий Гольдман

Евгентий Гольдман

У Дніпрі тривають системні ремонти медичних закладів. Нині продовжують капітальну реконструкцію центру первинної медико-санітарної допомоги № 5, що у Новокодацькому районі. У приміщенні, де розташовано одразу дві амбулаторії, це – перший за сорок років масштабний ремонт.

Під час будівництва до ладу приводять прилеглу територію, переплановують низку внутрішніх приміщень і головне – вирішують питання доступності.

«Продовжуємо нашу програму з капітальної реконструкції вхідних груп і перших поверхів медичних закладів нашого міста. Це вже третій наш огляд, утім тут (у центрі первинної медико-санітарної допомоги № 5, – ред.) проходять більш масштабні роботи. Робимо усе правильно – за всіма європейськими стандартами якості. Сподіваюся, що до Дня міста не лише у центрі № 5, а й у всіх центрах медико-санітарної допомоги, де ведуться роботи, ремонти буде завершено», – повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов під час огляду ремонту 5-го центру 30 червня.

Останнім часом чи не найбільшою проблемою і пацієнтів, і лікарів центру був тутешній ґанок.

«Ґанок страшний був – слизький. Його давно не ремонтували. Сходи сипалися. Десь його підмазували, але ж хотілося б кращого», – розповідає мешканка Наталя. 

Ґанок зроблять комфортним для всіх пацієнтів. Водночас на вході до центру збудують зручний пандус і поставлять широкі розсувні двері. Хол теж стане ширшим, тут також зроблять необхідні заниження і тактильні позначки. Водночас у приміщенні облаштують гардеробну, реєстратуру та санвузол для маломобільних груп населення на першому поверсі.

Ще однією «хронічною» проблемою медзакладу довгі роки був один із ліфтів. Підйомник не вміщував візки, тож людей з інвалідністю доводилося пересаджувати на єдиний у закладі спеціально переобладнаний засіб для переміщення. Водночас рентген, а також кабінети вузькопрофільних спеціалістів (травматолог, хірург) тут розташовуються на верхніх поверхах. Після реконструкції ліфт поміняють.

Загалом щодня до цього медичного центру звертаються понад 800 пацієнтів. Медичні послуги тут можуть отримати близько 40 тис. мешканців Новокодацького району.

Генеральна директорка 5-го центру Альбіна Аношко, як і решта її колег, переконана: якісний ремонт і врахування всіх побажань лікарів і пацієнтів дозволять муніципальним лікувальним закладам гідно конкурувати з приватними клініками.

«Ці ремонти націлені перш за все на пацієнтів, на їхні потреби. Ми всі звикли, що у приватних клініках гарні ремонти. Ми сподіваємося, що після реконструкції і наш заклад адекватно конкуруватиме з приватними клініками. Зокрема, доступністю для маломобільних груп і всіх категорій пацієнтів загалом», – переконана Альбіна Аношко.

Крім цього, відремонтують покрівлю та утеплять фасад центру. Замінять мережі холодного та гарячого водопостачання, а також – каналізації. Поставлять нові вікна, всередині будівлі будуть нові двері та радіатори, а ще – пожежна сигналізація. Також хочуть обладнати велопарковку, адже багато відвідувачів і медпрацівників приїжджають до центру на двоколісних.

Категория: Архив, Новости Днепра, Спорт

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: