Skip to content

У міськраді Дніпра підбили підсумки конкурсу проєктів і стартапів «InnoDnipro»

София Танченко

У четвер, 19 грудня, у Дніпровській міській раді підбили підсумки конкурсу проєктів і стартапів «InnoDnipro». Він проходив з ініціативи міської ради в рамках реалізації завдань і заходів програми муніципального розвитку м. Дніпра на 2017 – 2021 роки. Цьогоріч конкурс проводили двічі.Усього на другий конкурс було подано 57 проєктів, до процесу оцінювання допустили 53 ініціативи, а перемогли лише 10.  Привітав найкращих учасників і вручив їм сертифікати на грошовий приз секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара.  

«На конкурсі перемогли і проєкти, які стосуються медицини, і певні політичні проєкти, і навіть проєкт школяра, який не побоявся змагатися із досвідченими науковцями та розробив зарядний пристрій. Дніпро підтримує людей, які займаються інноваціями. Так буде і надалі, бо люди повинні бачити, що їхні досягнення цінують і підтримують», – зазначив Олександр Санжара.

Мета конкурсу – виявлення талановитих розробників, сприяння їх професійному росту, популяризація винахідницької та підприємницької ініціативи у перспективних напрямах кращих інноваційних рішень у Дніпрі.

 «Конкурс проводився повністю публічно. Учасників оцінювала експертна комісія. Широко представлена географія конкурсу: крім дніпрян, участь у ньому взяли мешканці Києва, Кривого Рогу, Кам’янського (Дніпропетровська обл.), Чернігова, Сум, Покровська (Донецька обл.), Броварів (Київська обл.). Але головна умова для конкурсантів, аби проєкт можна було реалізувати у Дніпрі. Загальний призовий фонд становить 500 тис. грн», – зазначила директорка департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міської ради Юлія Павлюк.

Наймолодшим переможцем конкурсу «InnoDnipro» став дев’ятикласник Макар Дробишев. Він винайшов зарядний пристрій «Pulsar», який виробляє енергію під час рухів людини. Каже, що грошова винагорода дозволить удосконалити його домашню майстерню.

«Цей пристрій надягається на ногу і завдяки електромагнітному генератору він виробляє енергію. Це дуже зручно. Пристрій може заряджати гаджети. Зараз я думаю, як його можна удосконалити», – розповідає Макар Дробишев.

Переможцями другого конкурсу «InnoDnipro» стали:

 1 місце: Пославський Сергій Юрійович з проєктом «Infusion Light» (винагорода – 100 000 грн);

2 місце: Назаренко Микола Миколайович з проєктом «Сортові ресурси пшениці, що придатні для харчування людей з особливими потребами за якістю та співвідношенням білкових компонентів (глютена)» (винагорода – 85 000 грн).

3 місце: Зажарський Володимир Володимирович з проєктом «Розробка сучасних засобів специфічної профілактики та боротьби з туберкульозом і мікобактеріозною інфекцією у тваринництві України» (винагорода – 70 000 грн).

4 місце розділили між сімома учасниками, кожен з яких отримає винагороду у розмірі 35 000 грн:

—  Павленко Олена Олександрівна. Проєкт «Розговорити та домовитися, або Формування медійних компетентностей публічних службовців протягом 90 годин методами медіації та альтернативного вирішення спорів як інструмент забезпечення громадянської злагоди»;

— Шевцова Алла Іванівна. Проєкт «Розробка та впровадження нових прогностичних маркерів розвитку ускладнень та ефективності лікування хворих на гострі коронарні синдроми»;

— Луценко Іван Миколайович. Проєкт «Ефективна інтеграція електромобілів в інфраструктуру населених пунктів»;

— Шемет Сергій Анатолійович. Проєкт «Діагностичні набори для визначення патологій гемостазу»;

— Брусіловська Влада Вадимівна. Проєкт «CUBA BUBA»;

— Деркач Олексій Дмитрович. Проєкт «Рециклінг конструкційних пластиків з додаванням відпрацьованих поліетиленів»;

— Дробишев Макар Сергійович. Проєкт «Зарядний пристрій «Pulsar».

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: