Skip to content

Трагедія Джамали у Дніпрі: ексклюзивне інтерв’ю з улюбленою співачкою

Сьогодні вона – одна з найвідоміших українських співачок, в її арсеналі чотири довгограючих і один мініальбом. На новій платівці «Крила», яка вийшла у жовтні минулого року, представлені десять композицій українською та англійською мовами. А вже через три місяці співачка представила сингл Solo, написаний американськими авторами на чолі з мультиплатиновим продюсером і сонграйтером Брайаном Тоддом. У Дніпрі переможниця «Євробачення-2016» виступить з програмою «10», яка включає в себе кращі композиції за десятирічну кар’єру. Журналіст «НМ» поспілкувався зі співачкою напередодні довгоочікуваної музичної події.

– Розкажіть, будь ласка, яку програму побачать 17 листопада ті, хто потраплять на концерт у Дніпрі? У чому її особливості?

– У це важко повірити, але виповнюється десять років, як люди вперше побачили мій виступ під ім’ям Джамала. Саме цій даті присвячений тур містами України, що триває зараз і в рамках якого ми виступаємо в Дніпрі. Ми підготували програму з найважливіших для мене та найпопулярніших серед моїх слухачів, справді знакових пісень. Там будуть композиції з усіх моїх альбомів. Деякі зазнали переробки і будуть презентовані в новому звучанні, щось – у більш звичному аранжуванні. Але точно можу пообіцяти, що такої програми Дніпро не чув і після цього туру вже не почує.

Трагедія Джамали у Дніпрі: ексклюзивне інтерв’ю з улюбленою співачкою. Новини Дніпра

– Що взагалі зараз відбувається у вашій творчості? Які музичні напрямки вам цікаві?

– Не можу сказати, що мене цікавлять якісь конкретні напрямки. Я радше виступаю за те, щоб змішувати різні стилі. На мій погляд, саме так народжується найцікавіше в сучасній музиці. Зараз в мене період, коли склались дуети з хіп-хоп-виконавцями – знаменитим репером з Казахстану Jah Khalib та нашою новою зіркою Alyona Alyona. Причому з Альоною ми записали аж два треки – «Жалі» і «Забирай». На «Жалі», до речі, вже зняли офіційне відео.

Трагедія Джамали у Дніпрі: ексклюзивне інтерв’ю з улюбленою співачкою. Новини Дніпра

– Ви – молода матуся. Чи змінився ваш внутрішній світ, ставлення до життя після того, як народився синочок? Чи вистачає часу на гастролі?

– У кожної жінки є момент, який поділяє життя на «до» та «після», – народження дитини. Підкреслюю, не шлюб, а саме народження. Я не виняток. У мене повністю змінилося світосприйняття після народження Еміра-Рахмана. Зараз я зовсім по-іншому ставлюся до використання свого часу, краще розумію своїх маму та сестру, яка вже давно має дітей. Але музика залишається сенсом мого життя, просто тепер до неї додалася родина – чоловік та син. Дякую богу, мені вистачає часу і на улюблену справу, і на улюблених людей.

– У Криму живе ваша рідня. Як відбувається ваше спілкування? Часто бачитеся з батьками? Що вони розповідають про життя на півострові?

– Спілкуюся з рідними щодня, це наповнює мене енергією. Зідзвонюємось, обговорюємо новини, все, що з нами відбувається. Мама кілька разів на рік приїжджає в Київ до нас у гості. З батьком бачимось менше, хотілося б частіше. Ми вже давно не обговорюємо те, що відбувається в Криму, все зрозуміло, не хочеться щоразу засмучуватись. Це дуже важко.

– Чи станете ви членом журі національного відбору на «Євробачення» наступного року? Що треба зробити, щоб ситуація, яка склалася цьогоріч, не повторилася і Україна нарешті була гідним чином представлена на пісенному конкурсі?

– Чула, що організатори внесли якісь зміни до правил. Насправді в мене не було часу заглибитись в цю тему. Для себе я ще не вирішила, чи хочу знову бути частиною суддівської панелі.

Трагедія Джамали у Дніпрі: ексклюзивне інтерв’ю з улюбленою співачкою. Новини Дніпра

– Ви були одним із тренерів проекту «Голос країни», який щороку відкриває безліч талантів. Як вважаєте, чому потім справжнього успіху досягають лише одиниці?

– Головна проблема молодих виконавців, які проходять шоу, – це ілюзія, що вони вже чогось досягли і можуть завжди розраховувати на увагу людей. Це абсолютно не так. Коли тебе починають впізнавати на вулицях та завалювати захопленими відгуками в соцмережах, здається, що ти – справжня зірка і так буде завжди. Але шоу завершується, тебе більше не показують по ТБ, виявляється, що кар’єра зупинилась. Шоу може стати неабияким трампліном, якщо в співака є власний матеріал, прагнення до мети, професійна команда та хоча б якесь фінансування. Якщо якогось із цих елементів бракує, участь у «Голосі» стане просто цікавим досвідом.

– Чи були у вас цікаві події, випадки, пов’язані з Дніпром? Ваше враження від нашого міста.

– З Дніпром пов’язана особиста історія. Колись я співала в групі Beauty Band.Одна з наших солісток Таня Палаш була саме з Дніпра. На жаль, вона трагічно загинула. Щоразу, коли я приїжджаю до вашого міста, згадую про неї.

Мені подобається Дніпро. Це красиве місто з історією, власною атмосферою. Публіка тут дуже тепла, завжди класно приймає. Сподіваюсь, що цього разу ми влаштуємо справжнє свято і відірвемось разом так, щоб ця зустріч запам’яталась на все життя!

Трагедія Джамали у Дніпрі: ексклюзивне інтерв’ю з улюбленою співачкою. Новини Дніпра

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра, Особое мнение

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: