Skip to content

Лицарі з різних міст України приїхали взяти участь у «Кубку Дніпра» із середньовічного бою

14 жовтня у парку імені Лазаря Глоби відкрився лицарський турнір «Кубок Дніпра» із середньовічного бою. Взяти участь у змаганнях приїхали 29 учасників з Києва, Харкова, Луцька, Білої Церкви, Кам’янського, Путивля та Чернівців. Серед бійців – двоє дівчат.

«Лицарські турніри, звичайно, вже проводилися у нашому місті на Монастирському острові, на території пам’ятки історії національного значення – Новобогородицької фортеці. Цього разу ми вирішили бути ближче до людей, тому проводимо бої у центральному парку Дніпра. Турнір триватиме протягом дня. Учасники змагатимуться у різних номінаціях, демонструючи лицарську звитягу, а на глядачів чекає цікаве видовище. Цікавинкою саме цього турніру можна вважати те, що за право отримати «Кубок Дніпра» боротимуться дві дами. Тож прийти та подивитися є на що», –сказав директор комунального підприємства «Етнографічні парки Дніпра» Дніпровської міської ради Дмитро Каюк.

Ірина Кириченко приїхала із Києва, аби взяти участь у турнірі. Дівчина зізнається, що вперше вступатиме у бій з чоловіками, до цього їй доводилося битися тільки з жінками.

«До цього турніру я брала участь у боях з дівчатами, але сьогодні так сталося, що дівчат мало, і я буду битися з хлопцями також, але ж у своїй ваговій категорії. Я не переживаю з цього приводу, скоріше це додає азарту та підвищує адреналін. Мені дуже подобаються лицарські бої, я знайшла те, від чого отримую задоволення. Ще з дитинства мене цікавило все середньовічне. Я захоплювалася фільмами про лицарів, історіями, книжками. І ось тепер цей дух зі мною безпосередньо», – розповіла учасниця лицарських боїв Ірина.

Лицарський турнір – це змагання, під час яких визначать переможців у боях 1х1, 2х2, 3х3 та 5х5. Найкращі учасники у своїх номінаціях матимуть змогу поїхати у Київ на відбірні кваліфікаційні змагання.

«До боїв в обладунках звичайно допускають не всіх. По-перше, потрібно мати відповідну фізичну підготовку, адже для непідготовленої людини вдягнути на себе 40 кг сталі та ще й битися у ній – буде дуже важко. Також потрібно тренуватися хоча б більше року, отримати навички ведення бою і мати обладунки. Брати участь у змаганнях можна з 18 років. Найстаршому учаснику лицарських турнірів в Україні наразі 57 років, він живе в Одесі. Турнірний поєдинок триває максимум хвилину. Коли один боєць наносить іншому понад 10 акцентованих ударів, то бій зупиняють і визначають переможця. За перебігом поєдинку спостерігають 4 судді та гофмаршал, який видає червоні або жовті картки та попереджає про порушення», — розповів про бої більш детально президент Федерації сучасного бою на мечах у Дніпрі Ілля Ростанов.

Олена привела подивитися лицарські бої маленького сина Івана. Хлопець вболіває за лицаря, який представляє Дніпро.

«Ми приходимо майже на всі міські свята, особливо, коли там відбуваються лицарські бої. Нам це дуже подобається. Ми вже встигли приміряти обладунки, постріляти з лука, ось тепер спостерігаємо за перебігом бою», – поділилася враженнями жінка.

Окрім середньовічного бою на мечах, гості заходу зможуть сфотографуватися в обладунках, постріляти з лука, взяти участь у майстер-класах з народних ремесел і відвідати хендмейд-ярмарок. Після завершення, о 20:00, на всіх чекає видовищне фаєр-шоу.

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: