Skip to content

Якими іменами частіше всього називають дівчат на Дніпропетровщині

Дарина Сухонос

Якими іменами частіше всього називають дівчат на Дніпропетровщині. Новости Днепра

Вибір імені – відповідальний крок для батьків. Як виявилось, на Дніпропетровщині у моді як і традиційні імена, так і щось незвичне – на честь героїв серіалів чи книжок.

Любов до «Гри престолів»

«Ми проаналізували показники і дізналися, що найпоширенішими чоловічими іменам першого півріччя поточного року є Артем, Богдан, Дмитро, Іван, Єгор, Максим, Марк, Матвій, Михайло, Олександр, а жіночими — Аліса, Анастасія, Анна, Вероніка, Єва, Кіра, Марія, Мілана, Софія та Поліна. Серед незвичних та яскравих імен у цей період зустрічались: Аліосман, Арей, Арчібальдо, Даромир, Євграф, Зорік, Олесь, Ной, Рон, Аліана, Каталіна, Лісанна, Міхєліна, Олімпія, Патріція, Урсула та Цвєтана та Арья, мабуть, на честь героїні відомого серіалу «Гра Престолів», — зазначає Наталія Горяна, заступник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області.

А от безперечним лідером серед жіночих імен стала Софія. «Це ім’я  просто рекордсмен за цей період. Певно тому, що Софія — це українське і дуже милозвучне ім’я», — зазначає Наталія Валентинівна.

У випадках, коли батьки прагнуть назвати дитину дуже екзотично і незвично відділи державної реєстрації актів цивільного стану ніколи не відмовляють, але все ж таки, цікавляться, чи це остаточне і свідоме рішення, адже дитині потім з таким ім’я жити, розповідає Наталія Горяна.

Свідоцтва одразу в пологових будинках

«Станом на сьогодні відділами державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області зареєстровано народження 10 827 дітей.  Цей показник менше минулорічного, проте зросла кількість свідоцтв про народження, отриманих батьками одразу в пологових будинках — 72 %! Такий сервіс Міністерства юстиції України, запроваджений у нас з грудня 2015 року, дуже добре себе зарекомендував, набрав популярності та кожна молода родина може у комфортних умовах, без черг та бюрократії пересвідчитись у цьому, бо послуга доступна у 22-х закладах охорони здоров’я, де приймаються пологи», — розповідає Наталія Горяна.

Але не завжди батьки обирають цей спосіб отримання свідоцтва про народження свого малюка, чверть з них реєструє народження дитини у відділі державної реєстрації актів цивільного стану. Часто це відбувається через те, що батьки  не встигають за декілька днів перебування у пологовому будинку визначитись із іменем своєї дитини.

На останок, Наталія Горяна побажала майбутнім батькам легко та швидко зробити свій вибір, щоб додому малюк приїхав вже зі свідоцтвом про народження — своїм першим документом, отриманим у пологовому будинку!

Категория: Архив, Вопрос/ответ, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: