Skip to content

Чого варта перемога: історія героя із Дніпра

Дарина Сухонос

Чого варта перемога: історія героя із Дніпра. Новости Днепра

Дніпрянин Дмитро Кошка, молодший лейтенант Збройних сил України, бачив війну на власні очі. Його мобілізували у квітні 2014-го у 20-й батальйон територіальної оборони Дніпропетровська.

Чого варта перемога: історія героя із Дніпра. Новости Днепра

Командир взводу бойовий шлях почав із відновлення української влади у відносно спокійному Великоновосілківському районі. В одному місті, де чечени захопили будівлю міської ради, взвод вибивав найманців. Спецоперацію провели, хоча люди й кидали в українських військових пляшки та називали загарбниками. За словами Кошки, одна жіночка сказала: «Ти дивися, він навіть російською розмовляє!» Під час виконання важливого спецзавдання зазнав осколкових поранень обох ніг при обстрілі терористами з мінометів. Далі лікування у лікарні ім. Мечникова і повернення до цивільного життя. Зараз Дмитро Кошка, еколог за освітою, працює старшим викладачем у Дніпровській політехніці, блогер. Він, як ніхто інший, розуміє, чого варта перемога і чому потрібно боротися за Україну.

На вибори треба йти обов’язково, щоб донести до влади позицію народу, показати активність суспільства, — впевнений Дмитро. — Якби ми нічого не вирішували, то не було б і питання, хто вийде у другий тур, не кажучи вже про те, хто стане президентом. Я думав, ця кампанія буде значно бруднішою. В умовах війни та злиднів, спричинених російською агресією, проводити вибори, та ще й демократичні — величезне досягнення. Перед нами дуже важкий вибір. Від кожного голосу залежить, переможемо ми чи здамося, відновимо територіальну цілісність чи втратимо її назавжди, станемо членом вільної Європи чи сировинним придатком колишнього СРСР. Кожен голос важливий, але він має бути ще й виваженим. Агресор робить усе, щоб збити нас з правильного шляху. Поки хлопці на фронті стримують натиск ворога, важливо не зрадити їх тут, удома, в тилу. Треба оцінювати ситуацію об’єктивно, враховуючи геополітичну ситуацію, а не сподіватись на чергових гучних популістів. Важливо пам’ятати уроки історії. Сто років тому Володя вже обіцяв фабрики робочим, землю селянам та закінчити війну. Пам’ятаєте, чим це закінчилося? Колективізацією, розкулачуванням, втратою територій, громадянськими війнами, Голодомором та десятками років застою та масових репресій. Слова кандидатів нічого не варті, а голос кожного виборця творить історію!

Читайте также:

Спасатели оцепили ТЦ «Пассаж»: подробности «минирования»

День тишины в Днепре: в полиции надеются на штабы оппонентов

Мэр Днепра Филатов о своих планах на выборы в Верховную Раду, — «Давайте оставим интригу»

Подписывайтесь на нашу страницу в Facebook.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра, Особое мнение

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: