Skip to content

У Дніпрі вшанували пам’ять жертв «газової трагедії»

Лилия Козишкурт

Лилия Козишкурт

Сьогодні, у п’ятницю, 13 жовтня, на подвір’ї церкви, збудованої на місці будинку, де пролунав вибух, відбулась панахида за загиблими  в «газовій трагедії».

13 жовтня 2007 року, у Дніпрі, в житловому будинку на Мандриківській 127 стався вибух побутового газу, у результаті якого повністю був зруйнований третій під’їзд будинку і сорок житлових квартир. Загинули 23 людини, у тому числі й діти, потерпіло 417 людей.

Усі постраждалі в результаті аварії отримали грошові компенсації від держави й змогли придбати собі нове житло. У ліквідації брали участь рятувальники з різних областей України, повідомив ДСНС у Дніпропетровській області.

Прокуратура Дніпропетровської області кваліфікувала дії посадовців газопостачального підприємства ВАТ «Дніпрогаз» за статтею «Порушення правил безпеки, що призвело до загибелі людей».

2013 року трьох посадовців «Дніпрогазу» засудили, визнавши винними в порушенні правил безпеки.

Не дивлячись, що з того часу пройшло уже 10 років, дніпряни вшановують пам’ять загиблих. У церемонії взяли участь близько трьохсот людей.

Вшанування пам'яті жертв у Дніпрі. Общество Днепр Вшанування пам'яті жертв у Дніпрі. Общество Днепр Вшанування пам'яті жертв у Дніпрі. Общество Днепр Вшанування пам'яті жертв у Дніпрі. Общество Днепр Вшанування пам'яті жертв у Дніпрі. Общество Днепр

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: