Skip to content

«Караоке на майдані», концерт закордонних зірок та карнавал: як Дніпро святкуватиме День народження

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Заспівати в легендарному «Караоке на майдані», скуштувати смаколики вітчизняної кухні з різних регіонів, приєднатися до першої в Україні масштабної костюмованої ходи та побачити реконструкції історичних подій на території колишнього козацького містечка Стара Самар – до дня народження Дніпра у місті підготували понад десяток масштабних заходів і безліч сюрпризів.

-Запрошую всіх мешканців і гостей Дніпра долучитися до нашого свята. Ми підготували чимало яскравих і видовищних заходів. Тож кожен зможе обрати те, що йому до смаку. Розмах і формат святкування справді вражають, – зазначив міський голова Дніпра Борис Філатов під час прес-конференції 7 вересня.

У День міста Дніпро зустрічатиме зіркових гостей.

9 вересня біля цирку відбудеться «Караоке на майдані» з Ігорем Кондратюком, а ввечері святкової суботи на головній сцені міста виступить відомий співак ALEKSEEV, а також VERKA SERDUCHКA & band. Для колективу легендарної провідниці виступ у Дніпрі буде першим після понад двох з половиною років творчої паузи. Також на майданчику біля театру ім. Т. Г. Шевченка заспівають зірки диско Arabesque.
Український гурт «Табула Раса» буде хедлайнером фестивалю Dnipro-Rock – 2017, а на етнічному «Самар-Дніпро-Фесті» виступить поп-рок-група «Антитіла».

У середмісті влаштують «Битву хорів», під час якої 11 співочих колективів із різних міст України разом виконають композицію «Детка, это Днепр». Після прем’єри у 2014 році цю пісню називають неофіційним гімном міста. Хористи заспівають  її на 400 голосів.

Найбільш видовищною подією в День міста стане карнавал. Костюмовану ходу такого масштабу в Україні проведуть уперше. До карнавалу приєднаються понад 5 тисяч дніпрян у яскравому вбранні або ж у звичному одязі. Об 11.30 він стартує з площі Героїв Майдану й рухатиметься проспектом Д. Яворницького. Далі хода поверне на вул. Воскресенську, а звідти Січеславською Набережною дійде до Фестивального причалу. Уже на головному концертному майданчику міста учасники карнавалу проведуть флешмоб, під час якого люди утворять величезний напис «I love Dnipro».

А ще в День міста у Дніпрі пройде Відкритий міський кубок із дрег-рейсінгу Drag bitva – 2017. Близько 70 дрегрейсерів із усієї України наввипередки долатимуть майже півкілометрову трасу. Особливість спринтерських заїздів – ексклюзивні перегони машин марки Порше. Елітні автівки змагатимуться на швидкість вперше в історії українського дрег-рейсінгу.

Отримають гості дня народження міста і традиційний кулінарний подарунок. Святковими вихідними набережна Дніпра перетвориться на справжню гастрономічну мапу України. Цьогоріч на фестивалі Dnepr Food Fest функціонуватиме майже два десятки яток із їжею та напоями на будь-який смак. Планують встановити й чотири всеукраїнські рекорди. Так, організатори фестивалю хочуть створити найбільший солодкий подарунок із цукерок вагою 1 тис. кг і виготовити велетенські чіпси завдовжки 3 метри. А ще під час фуд-фесту мають викласти  найбільший соняшник із насіння цієї квітки та гарбуза та зробити найбільший бар із бляшанок з-під енергетичних напоїв.

Загалом 9 та 10 вересня у різних частинах Дніпра працюватиме близько півсотні святкових локацій. Під час усіх масових заходів у місті чергуватимуть медики та правоохоронці. Детальну програму святкування, а також інформацію про перекриття руху можна знайти на сайті міської ради.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: