Skip to content

В Україні можна ввести сієсту — урядовці не заперечують

Максим Востриков

Максим Востриков

В умовах аномальної спеки кожен роботодавець в Україні має право самостійно приймати рішення щодо введення сієсти для своїх співробітників.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

«В рамках трудового законодавства у роботодавця є абсолютно всі можливості, щоб вирішити питання сієсти в індивідуальному порядку», — зазначив віце-прем’єр.

У відповідності з чинним трудовим законодавством, кожен працівник повинен відпрацювати 40 годин на тиждень. Однак якщо підприємець, за словами Розенка, вважає, що для підвищення ефективності виробництва або у вигляді стану здоров’я працівника потрібно надавати йому не годинну перерву, а дві-три години, то це його право.

Нагадаємо, тривала перерва на обід і пообідній сон, поширена у багатьох країнах Південної Європи. Наприклад, греки відпочивають влітку з 14:00 до 15:00-17:00, іспанці — з 13:00 до 17:00, італійці — з 13:00 до 15:00 або 16:00.

Раніше голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль підписав розпорядження про скорочення з 2 до 10 серпня робочого дня в регіоні на одну годину через аномальну спеку.

В Україні до середини серпня буде спостерігатися дуже висока температура і надзвичайно високий рівень пожежної небезпеки.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: