Skip to content

Віртуальні подорожі заповідниками можна здійснити на екокарті Дніпропетровщини

Марианна Стец

Марианна Стец

Вирушити у віртуальний тур Україною за допомогою комп’ютера чи смартфона вже можна на сайті екомоніторингу області ecoinfo.dp.ua. Вже зараз є можливість насолодитися краєвидами чотирьох заповідників Дніпропетровської, Київської, Запорізької та Донецької областей.

— Ми давно хотіли додати на ecoinfo.dp.ua заповідники… В області їх більше 170. Думаю, невдовзі всі об’єкти заповідного фонду будуть на карті, — розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА Руслан Стрілець.

Щоб здійснити віртуальну подорож, необхідно на карті України, розміщеній на сайті, обрати певний заповідник. Розробники проекту зазначають: ще цікавіше роздивлятися краєвиди через окуляри віртуальної реальності.

— Потрібно зісканувати розміщений на сайті штрих-код на будь-який смартфон. Потім поставити телефон в окуляри. Таким чином, ми можемо переміщатися в лічені секунди, — пояснив керівник EGAP DNIPRO Сергій Долгополий.

Для реалізації ідеї 3D турів заповідники фотографували з квадрокоптера та вдосконалювали інтерфейс еко-сайту.

Наступним етапом буде промисловий туризм. У нас є 25 основних забруднювачів. Більшість з них дали добро на зйомку підприємств. Так само, як і заповідники, всі бажаючі зможуть відвідати будь-яке підприємство.

Унікальний еко-сайт ecoinfo.dp.ua запустили на Дніпропетровщині у 2016 році волонтери та команда очільника Дніпропетровської області Валентина Резніченка. На інтерактивній карті – вже понад 2,5 тисячі об’єктів: заводи, полігони твердих відходів, електростанції. Кожен може дізнатися про стан навколишнього середовища в конкретному місці області. Інформацію про стан повітря та скиди надають підприємства регіону. Нещодавно проект став переможцем національного конкурсу EGAP Challenge у напрямку екологія.

Категория: Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: