Skip to content

Як «Громадська сила» та «Опозиційний блок» борються за свій бізнес

Nataliya Adamovich

Nataliya Adamovich

На 17-й сесії міськради, останній у цьому році, не обійшлося без класичного протистояння більшості та опозиції.

Каменем спотикання стали фінансові питання, які, як з’ясувалося, мають безпосереднє відношення до представників «Громадської сили». Це впорядкування ринку реклами та парковок у місті. За зняття цих питань з порядку денного і навіть тих, які віддалено можуть впливати на прийняття відповідних рішень, представники цієї політичної сили билися, як леви.

«Громадська сила» має відношення до деяких білбордів, а команда мера намагається їх знести», — заявив на сесії лідер «Громадської сили» Загід Краснов.

«Це дуже добре, що ви визнаєте, що маєте рекламний бізнес і маєте відношення до білбордів, які встановлені на міських комунікаціях та під високовольтними проводами. Це незаконно, і вони все одно будуть прибрані», — зазначив у відповідь Борис Філатов.

Представники «Громадської сили» так перелякалися, що намагалися зняти з порядку денного навіть таке питання, як впорядкування роботи комунальних підприємств, щоб, не дай бог, це не вплинуло на той же рідненький рекламний бізнес.

За зняття питання про впорядкування парковок у місті вони вже ратували разом із головою фракції «Оппоблоку» Наталією Начарьян, що теж одразу дало зрозуміти, хто насправді зацікавлений у тому, щоб і надалі ловити рибку у каламутній воді, не прозоро, готівкою та поза міським бюджетом.

Остання сесія цього року взагалі була дуже показовою. Вона чітко дала зрозуміти, хто прагне розбудовувати місто і дивиться у майбутнє, а хто розглядає роботу депутата лише як прибутковий бізнес. Голосування за важливі бюджетні, соціальні питання відбувалися у співвідношенні: 33 — «за», 20 — не голосували, інші або утримувались, або ситуативно приєднувались до тієї чи іншої групи.

«Оці двадцять депутатів, навіщо ви взагалі прийшли на сесію? Де ваша позиція?» — звернувся до них міський голова Дніпра Борис Філатов. Але марно.

У такому ж співвідношенні депутати голосували за освоєння коштів з державного та обласного бюджетів, допомогу малозабезпеченим, інвалідам, інші соціальні питання.

Ще більш показовим було обговорення програми «Дебати», на яку в бюджеті передбачено 17,5 мільйона гривень. Як відомо, подібна програма давно і успішно діє в усіх школах Європи та США. Як доповів на сесії її автор, депутат від «Самопомочі» О. Купрієнко, вона передбачає створення факультативних клубів «Дебати» у школах Дніпра, де б молоді люди навчалися цивілізовано вести дискусії, розвивали навички, необхідні в сучасному світі, в тому числі і критичне мислення. Програма розрахована на п’ять років і 90 процентів у неї коштів – це заробітна плата вчителям, які будуть проводити заняття у цих клубах.

«Краще б ви забезпечили школи безплатними підручниками та відремонтували дахи. Я розумію, коли є такі програми в країнах, де є «швидка» для тварин», — підсумував лідер «Громадської сили» Загід Краснов. При чому тварини до питань освіти, він пояснити не спромігся.

«У нас усі школи забезпечені безплатними підручниками і в жодній із них не протікає дах», — парирував йому заступник мера з гуманітарних питань Олександр Шикуленко.

Але депутати пішли на перерву, так і не проголосувавши за це питання.

Ганна Павлова

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: