Skip to content

Наймолодший вчитель із Дніпра отримав гран-прі на міжнародному конкурсі

Людмила Гейко

Людмила Гейко

12-річний Денис Гаркуша став володарем гран-прі на міжнародному конкурсі «Соняшник». Хлопець відомий як наймолодший вчитель в країні з орігамі. У 2012 році він навіть потрапив до Книги рекордів України.

Про це повідомляють у прес-службі облдержадміністрації.

Денис розпочав складати орігамі з двох років. Першою його роботою став паперовий журавлик. Талант хлопця одразу помітили батьки. Проте, розвиватися довелося самотужки – на той час у місті не було профільних гуртків та майстрів.

— У Дениса з народження дуже гарна пам’ять. Він досить швидко запам’ятовує усі етапи складання паперових фігур. Коли мій син пішов до школи, він навіть розпочав проводити майстер-класи для своїх однокласників та студентів місцевих вишів, — розповідає мама хлопця Яна Гаркуша.

У 2012 році батьки звернулися до представників проекту «Книга рекордів України», і ті відзначили хлопця, як наймолодшого вчителя в країні з орігамі. Дніпровським талантом зацікавилися і японські майстри. Навіть встигли відзняти про Дениса телевізійну програму.

— Японці були щиро вражені. Адже, для порівняння, у них наймолодшому вчителю з орігамі 60 років. Денис не припиняє розвиватися і перемагати. Нещодавно він здобув гран-прі на міжнародному конкурсі «Соняшник». Він нещодавно проходив у Києві, — додає Яна Гаркуша.

Не дивлячись на те, що Денис проводить чимало майстер-класів, він встигає взяти участь і в шкільних акціях.

— Він щиро відгукується на прохання наших вчителів допомогти у проведенні шкільних акцій. Наприклад, до «Дня миру» ми разом робили паперових ангелочків, — зазначила Ірина Гайдар, директор школи №137, де навчається хлопець.

Зараз юний майстер навчається у шостому класі. Він уже встиг освоїти біля 1000 видів орігамі. Мріє Денис відвідати Японію, де хоче перейняти досвід місцевих майстрів.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: