Skip to content

Підлітки грабували школярів та здавали награбоване до ломбарду

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d1%82%d0%b5%d0%bbНаграбоване майно збували в ломбарди на документи повнолітнього товариша. Заробляли небагато, деякі телефони продавали за 20-30 гривень. Отримані гроші витрачали в інтернет-кафе і на їжу.

Про це повідомили в прес-службі ГУ Нацполіції України в Дніпропетровській області.

З кінця жовтня до поліції Кам’янського від громадян міста почали надходити заяви про те, що у їхніх дітей відбирають на вулицях телефони.

При проведенні оперативних заходів поліцейські встановили, що пограбування здійснюють троє місцевих жителів, серед яких один повнолітній та двоє неповнолітніх.

4 листопада хлопці були затримані працівниками Заводського відділення поліції. Ними виявилися двоє 14-річних хлопців, учнів однієї із шкіл міста і один 18-річний студент одного з технікумів міста. Хлопці розкаялися та в усьому зізналися.

З їх слів, грабували вони заради адреналіну. Діяли спонтанно, просто вихоплювали телефон з рук, або штовхали школяра, а потім відбирали мобілку. Відбирали телефони, як дорогі, так і дешеві. Потім здавали награбоване до ломбарду на паспорт свого повнолітнього товариша, з яким до речі познайомилися в інтернет–кафе.

В основному хлопці діяли в районі міського парку, вулиці Медичній та в районі ДДГРЕС. Причому в різний час доби. Потерпілими були школярі-хлопчики.

Неповнолітні хлопці — з неповних багатодітних сімей, їх виховують тільки мами. 18-річний хлопець живе в благополучній прийомній сім’ї.

Наразі вже відомо про 7 таких пограбувань, по 5 з них молодим людям вручені повідомлення про підозру.

По даним фактам відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Їм загрожує від 4 років позбавлення волі.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: