Skip to content

В ДНУ ім Гончара пройшла Всеукраїнська наукова конференція (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%bd

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшла Всеукраїнська наукова конференція «Принципові питання квантової теорії поля і гравітації», присвячена 85-літньому ювілею видатних вчених фізиків-теоретиків і педагогів Марії Коркіної та Володимира Ваняшина.

Про це повідомили в прес-службі ДНУ ім. Гончара.

Із пленарними й секційними доповідями виступили відомі вчені у галузі квантової та класичної теорії поля, гравітації, космології, теорії елементарних частинок, фізичної кінетики, фізики багаточастинкових систем.

%d0%bd2

У роботі конференції взяли участь самі ювіляри, щоправда Марія Коркіна через проблеми зі здоров’ям спілкувалася з науковцями та спостерігала за конференцією в режимі online.

З вітальним словом до учасників форуму звернулися перший проректор ДНУ, професор Олександр Кочубей та в.о. декана факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем Дмитро Свинаренко. Вони щиро привітали ювілярів, відзначили їхній вагомий внесок у розбудову школи з теоретичної фізики в ДНУ, наголосивши, що без здобутків ювілярів, напевно, не було б тематики цієї конференції, побажали їм міцного здоров’я на довгі роки. Про творчі шляхи Марії Коркіної та Володимира Ваняшина розповіли професор кафедри теоретичної фізики В.Д. Гладуш та завідувач кафедри професор В.В. Скалозуб.

%d0%bd3

Конференція вкотре довела, що вчені Дніпропетровського національного університету знаходяться на передніх рубежах сучасної теоретичної фізики, роблять істотний внесок у її розвиток. Захід отримав широкий відгук у наукової громадськості, за матеріалами конференції підготовлено ювілейний випуск «Вісника Дніпропетровського університету. Серія Фізика. Радіофізика», який уміщує привітання ювілярам.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: