Skip to content

Яніка Мерило: Влада має йти до людей, а не навпаки

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Виконувач обов’язків заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило представила проект концепції електронного самоврядування в місті.

Під час прес-конференції 31 серпня вона поділилася основними планами, наголосивши, що проект ще не ухвалений. Зокрема, передбачається, що центри надання адміністративних послуг (далі – ЦНАП) розширять свої можливості за допомогою Інтернету. Наприклад, можна буде замовити певну довідку онлайн, а потім отримати її в найближчому ЦНАПі.

_MG_7815«Зараз нам доводиться стояти в черзі, просити, чекати, може, й сплачувати за якусь послугу. Наприклад, за довідку про несудимість. Перепрошую, але навіщо мені чекати та платити, щоб отримати довідку від держави й показати її державі? Якщо держава має про мене інформацію, то нехай сама отримує її у певному відомстві», – вважає Яніка Мерило.

Наступний пункт концепції – створення великого ЦНАПу, де надаватимуть послуги представники Мін’юсту, МВС, МРЕВ. Відкрити його планують в одному з торговельних центрів міста – щоб люди могли отримувати адміністративні послуги, паралельно вирішуючи інші питання.

«Є така мрія – відкрити в супермаркеті чи торговельному центрі ЦНАП. Ти приходиш, купуєш, що тобі потрібно, залишаєш дитину в ігровій кімнаті, де за нею доглядатимуть, і заходиш у ЦНАП, щоб отримати необхідну довідку. Влада не має бути далекою. Вона має йти туди, куди ми ходимо кожного дня», – каже Яніка Мерило. Крім того, в концепції закладене створення ЦНАПу, де будуть представлені соціальні служби та Пенсійний фонд.

Також Яніка Мерило вважає за необхідне розширити можливості поштових відділень, щоб у них також можна було отримувати певні довідки чи подавати документи. Виконувачка обов’язків заступника міського голови планує, що до сесійної зали на розгляд депутатів міськради концепція має потрапити приблизно в жовтні.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: