Skip to content

В міскраді розповіли з чого складається тариф на тепло

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

тепло, жкх, отопление
тепло, жкх, отопление

З чого складається ціна опалення, і яку роль у формуванні тарифу відведено міській владі розповів Директор КП «Дніпропетровські міські теплові мережі» Антон Черніков.

Під час формування тарифу підприємство виконує розрахунки за кожною статтею витрат. Потім їх направляють до Національної комісії, що здійснює національне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг. Члени Комісії виконують свої підрахунки і «спускають» до підприємства вже готовий тариф.

При цьому місто затверджує лише удільні норми витрат теплоенергії.

«Над нами стоїть регулятор (Комісія, — ред.). Він затверджує тариф – ми перед ним звітуємо. Місто тут участі не бере», – пояснює Антон Черніков.

Найбільшу частину ціни на тепло складає купівля газу – це 69,6%. При цьому на зарплати та соцвідрахування передбачено 6,7%. На електроенергію закладають майже 6%, решта – податки та ремонтні роботи.

«Наш тариф – це фактично тільки газ, електроенергія та зарплати з нарахуваннями», – каже директор КП «Дніпропетровські міські теплові мережі».

Разом з тим, працівники підприємствазазначають, що з 2011 року витрати на ремонти та амортизацію не змінювались. Тариф виріс через підвищення ринкової ціни газу та електроенергії.

 

Категория: ЖКХ, Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: