Skip to content

Сезон полювання на пернату дичину відкривається 6 серпня

Юлия Мухина

Юлия Мухина

утки6 серпня о 18.00 відкривається сезон полювання на пірнату дичину.

Про безпечне полювання та правила поводження зі зброєю журналістам розказали на прес-конференції в Головному управлінні нацполіціі в Дніпропетровській області та голова обласного товариства «Мисливців та рибалок Дніпропетровської області» Василь Тибан.

голова обласного товариства "Мисливців та рибалок Дніпропетровської області" Василь Тибан.
Голова обласного товариства «Мисливців та рибалок Дніпропетровської області» Василь Тибан

На Дніпропетровщині сезон полювання на пірнату дичину починається 6 серпня  о 18.00 і триватиме по 31 грудня включно. Полювати на пернатих дозволено у середу та четвер, а також по суботах й неділях, повідомив Василь Тибан.

«Хочу наголосити, що полювання дозволяється на тих територіях, які є безпосередньо мисливськими угіддями, сказав Микола Федорович. — Полювання в 10-кілометровій санітарній зоні від обласного центру заборонено. Також зброю можна застосовувати не ближче 200 метрів до першої будівлі».

 

начальник дозвільної системи УПД Головного управління в Дніпропетровській області Микола Федорович
Начальник дозвільної системи УПД Головного управління в Дніпропетровській області Микола Федорович

Микола Федорович наголосив, що превентивні заходи, направлені на вилучення незареєстрованої мисливської зброї також будуть застосовані відносно осіб, які зловживають на полюванні алкогольними напоями.

«Бувають такі випадки, коли мисливці, прибувши в угіддя напередодні відкриття полювання, квапляться зловживать спиртними напоями. У таких осіб, з ціллю їхньої ж безпеки, приходиться вилучати зброю з подальшим притягненням до адміністранивної відповідальності».

«Розклад» всього сезону полювання на дичину виглядає наступним чином.

На перепілкуз 18.00 години 06 серпня по 30 листопада , на сіру куріпку, фазана – з 01 жовтня по 31 грудня, на парнокопитних тварин – з 29 жовтня по 31 грудня, колективне полювання на самця кабана та молодняк – з 29 жовтня 2016 року по 29 січня 2017 року; на зайця-русаказ 13 листопада 2016 року по 29 січня 2017 року, лисицюєнотовидного собаку, вовказ 01 жовтня 2016 року по 26 лютого 2017 року включно.

«Якщо у вас в ході відкриття полювання в мисливському сезоні з′явиться інформація, що хтось здійснює полювання в невідведених для цього місцях, або неправильно використовує зброю, прошу телефонувати на телефон лінії 102 і повідомляти про здійснення неправомірних дій зі сторони мисливця. Реагування буде відповідним. Виїдуть оперативні групи для здійснення всіх, передбачених законодавством заходів, — сказав начальник дозвільної інспекції».

Юлія Мухіна

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: