Skip to content

Двоє суддів Дніпра порушили Конституцію України

Юлия Мухина

Юлия Мухина

прокур

Двох районних суддів Дніпра можуть притягнути до дисциплінарної відповідальності за порушення вимог законодавства при розгляді справ. Прокуратурою Дніпропетровської області за матеріалами цивільних справ подані відповідні заяви.

Про це повідомила прес-служба прокуратури в Дніпропетровській області.

Двома суддями районних судів Дніпра під час розгляду справ про визнання права власності на майно, допущено низку порушень Конституції України, норм процесуального права, вимог Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Так, суддя Індустріального районного суду Дніпра, не забезпечивши захист прав та законних інтересів засновника Державного навчально-виробничого закладу та обмеживши вказаному органу доступ до правосуддя, безпідставно визнав право власності за юридичною особою на державне майно оборонного призначення вартістю понад 50 млн грн (157 літаків та злітна смуга в Запоріжжі), чим суттєво порушив інтереси держави.

Суддею Амур-Нижньодніпровського районного суду Дніпра визнано право власності на самочинно збудоване нерухоме майно у Дніпрі. Загальна площа нерухомості 1 441,8 м кв. Зробив це суддя без залучення органу місцевого самоврядування як власника земельної ділянки та допуску прокурора до участі у справі в інтересах держави. Цими діями він фактично позбавив прокурора можливості реалізувати функції представництва інтересів держави в суді, передбаченої Конституцією України.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: