Skip to content

80% окон уже установлено: в Днепре продолжают преодолевать последствия ракетной атаки 19 апреля

80% вікон вже встановлено: у Дніпрі продовжують долати наслідки ракетної атаки 19 квітня

Сьогодні, 27 травня, черговий по місту перевірив, як триває встановлення вікон у будинках, які постраждали від ракетної атаки 19 квітня, а також ремонт вимощення та цоколю, — пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

19 квітня ракета окупантів завдала удару по Дніпру. 25 будинків постраждали, близько 700 вікон було вибито. Місто досі ліквідовує наслідки трагедії.

Одним із постраждалих будинків став №123 на проспекті Дмитра Яворницького. Тут живе Валентина Барановська. Жінка розповідає, що в момент вибуху вона була вдома. Почувши сирену, вона послухалася інструкцій та пішла у коридор, подалі від вікон.

«Я почула вибух. Далі вибухова хвиля вибила балконні двері на кухні. Вдячна фахівцям із КП «Жилсервіс-5». Вони швидко приїхали, усе тут поміряли. І ось зараз хлопці все мені відремонтували. Вдячна місту, що не кинуло у біді, а допомогло. Вікна гарної якості, роботи зроблені на відмінно», — ділиться мешканка.

Наразі у 25 будинках міста Дніпра триває монтаж вікон. Проте, у департаменті житлового господарства Дніпровської міської ради попереджають, що роботи можуть бути затримані через регулярні відключення електроенергії.

«На цей час вже встановлено більше ніж 560 вікон. Тобто ми вже можемо сказати, що на 80 % ці роботи завершені. У деяких будинках вікна вже встановлені і зараз закінчують облаштовувати укоси та відливи. У деяких будинках ще продовжується монтаж, тому що мешканців не було вдома. Також останні декілька днів у місті відключають світло. І це також впливає на швидкість виконання робіт. Сподіваюся, що за півтора тижня ми все закінчимо», — розповів представник департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Єгор Худяков, який 27 травня був черговим по місту.

Він також перевірив, як оновлюють вимощення та цоколь по Донецькому шосе, 136. Тут востаннє такі роботи проводили близько 30 років тому. Мешканці скаржились, що старе вимощення вже зруйнувалось та підтоплювало будинок.

«Ми обстежили і вирішили замінити як вимощення, так і цоколь. Старе вимощення було асфальтне і через це підмивало будинок. Тож ми вклали тут залізобетонну подушку та залили бетоном. Ці матеріали найякісніші на ринку. А цоколь ми утеплили та пофарбували», — розповів начальник Індустріального району КП «Жилсервіс-5» ДМР Володимир Тітов.

Черговий по місту Єгор Худяков повідомив, що продовжуються роботи з оновлення цоколів та вимощень у будинках, обираючи ті адреси, де ситуація найбільш критична. Мешканці звертаються зі своїми проханнями, і ці заявки ставляться у чергу. За його словами, на сьогодні вимощення оновили вже у 25 будинках, а ще у 5 такі роботи виконають найближчим часом. Приблизно така ж кількість адрес вже оброблена по цоколю, і стільки ж ще планується зробити.

80% вікон вже встановлено: у Дніпрі продовжують долати наслідки ракетної атаки 19 квітня

Фото: прес-служба міськради.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі утеплюють 16 будинків за кошти ЄБРР.

Категория: Власть, Война, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: