Site icon Наше Місто

Угрожают и требуют деньги: в Днепре создали телеграмм-канал, в котором публикуют фото школьников (Видео)

Угрожают и требуют деньги: в Днепре создали телеграмм-канал, в котором публикуют фото школьников (Видео)

У Дніпрі з’явився новий вид кібербулінгу. Невідомі створили телеграм-канал, у якому публікують світлини школярів. Під «злитими» фото пишуть образливі речі. Натомість адміністратори каналу пропонують видалити пости за гроші, — передає «Наще Місто».

Кібербулінг належить до категорії порушень, що призводять до адміністративної відповідальності. За такий вид правопорушення передбачено накладення штрафу у розмірі від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виконання громадських робіт протягом 20-40 годин. Таким чином у Дніпрі зловмисники запровадили новий вид кібербулінгу щодо дітей.

Школяр Денис побачив у телеграм-каналі своїх знайомих. Окрім того, що фото публікуються без дозволу та відому дітей, під постами ще й пишуть образливі речі.

«В школі про це говорять. Мої друзі та знайомі також розповідають, що бачили там себе та інших своїх знайомих. Я писав своєму другу про те, що я його там побачив і попросив не звертати на це увагу. Щоб він знайшов сили перебороти це та ігнорувати подібні речі на свою адресу», — ділиться дніпрянин з журналістами ДніпроТБ.

Таке цькування дітей набирає обертів. Серед образ під фотографіями є також і справжні погрози. Тому адвокат Кирило Сидоренко радить терміново звернутись до поліції усім, хто став жертвою кібербулінгу.

«Обов’язково потрібно зафіксувати вказані факти, по можливості зробити фото або скріншоти, повідомити про це заклад освіти, якщо це відбувається в закладі освіти і написати звернення до органів національної поліції», — каже адвокат.

Таким чином на людей, які створили цей телеграм-канал чекає, як мінімум, адміністративна відповідальність. Але у випадку, якщо кібербулінг призвів до самогубства жертви або спроби самогубства, правопорушників можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Окрім того психологи радять батькам дітей слідкувати за тим, що вони публікують в інтернеті та з ким спілкуються.

«По-перше, це питання безпеки, тобто не викладати фото, які б вони не хотіли, щоб поширювалися. Розуміти можливі наслідки, коли спілкуєшся в телеграмі та в інтернеті. По-друге, це стосується більше батьків – це мати реальне життя», – розповідає психологиня Еліна Карепова.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі проходить об’єднання вишів.

Читайте також: Вартість навчання в університетах Дніпра: ТОП-10 спеціальностей.

Категория: Важно, Видео, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version