Skip to content

Поместятся до 28 человек: в Днепре устанавливают мобильные защитные сооружения (Фото)

Мобільні укриття в Дніпрі - Наше Місто

У Дніпрі стартувала масштабна програма встановлення захисних споруд біля ключових транспортних вузлів. Першу з таких надійних бетонних конструкцій, де на випадок обстрілу зможуть сховатись люди, поставили біля зупинки громадського транспорту на житловому масиві Придніпровськ. Також найближчим часом захисну споруду з бетону встановлять біля зупинки транспорту в районі Розвилки, повідомляє «Наше місто».

Мобільні укриття в Дніпрі - Наше Місто

З урахуванням жорстокого характеру ворожої агресії у місті є потреба у додаткових захисних спорудах. Гостра проблема — ворог завдає ударів вранці у будні, у години пік, коли багато городян їдуть у транспорті або перебувають на зупинках. Тому міська влада зараз насамперед встановлює захисні споруди біля основних транспортних вузлів, повідомив головний спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міської ради Дніпра Іван Васючков. Географія розміщення конструкцій буде максимально широкою: правий та лівий берег, район автовокзалу, біля Речпорту тощо.

Мобільні укриття в Дніпрі - Наше Місто
Мобільні укриття в Дніпрі - Наше Місто

До 28 осіб зможуть розміститися у кожній з таких захисних споруд на час тривоги

Фахівці відзначають: захисні споруди із товстого армованого бетону – досить надійні. Наприклад, аналогічні конструкції використовуються для створення опорних пунктів на передовій. Споруди не є повноцінними сховищами, але матимуть змогу захистити людей в екстреній ситуації, врятувати від уламків ворожих ракет, інших наслідків обстрілів.

Мобільні укриття в Дніпрі - Наше Місто

Установка захисної споруди триває два дні, пояснив керівник компанії-підрядника «Автомагістраль-2016» Олег Логвиненко. Конструкція складається із 11 секцій, тут зможуть розміститися 28 осіб. Усередині буде облаштовано лавочки, проведено світло. Незабаром у співпраці з командою головного художника Дніпра бетонним укриттям нададуть естетично привабливого вигляду — у рамках єдиного дизайн-коду міста. А всього у Дніпрі вже найближчим часом планують встановити майже три десятки таких захисних споруд.

Михайло Чернов. Фото Валерія Кравченка

Категория: Война, Новости Днепра, Районы Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: