Skip to content

Філатов закликав підприємців об’єднати зусилля з мерією Дніпра для допомоги ЗСУ

Низка бригад ЗСУ, які воюють на передовій, отримали розвідувальні дрони. Детальніше про це розповість «Наше місто«.

«Вони дійсно необхідні на наших бойових позиціях. Так само як і засоби зв’язку, які нам теж привозять. Завдяки цим дронам і деяким нашим програмам ми можемо бачити координати ворога, аби знищувати його. Це те, що ми робитимемо надалі», – сказав молодший лейтенант Денис Петров.

Десять квадрокоптерів придбали коштом підприємців-благодійників. Представник компанії Осман Топалов зауважує, що перш ніж купувати приладдя хотіли дізнатися, якого нині найбільше потребують українські бійці:

«Військові через наших знайомих рекомендували купити саме дрони. Адже це — очі, які здатні бачити дуже далеко. З одного боку, це крапля в морі. Але ми маємо йти крок за кроком».

У розвідувальних квадрокоптерів є інфрачервона камера, яка поєднана з основною. Також вони мають режим польоту за визначеним маршрутом і здатні в реальному часі передавати фото та відео.

Мер Дніпра Борис Філатов наголосив: спільними зусиллями влади міста та області, центру тероборони та підприємців для потреб ЗСУ передали вже чимало партій тепловізорів, бронежилетів, іншої амуніції, а ще — понад 500 авто. Також нині триває закупівля ще близько сотні машин у країнах Європи:

«Я хотів би подякувати соціально свідомому бізнесу. Без об’єднання зусиль влади, підприємців і всіх людей ми б ніколи не досягли такого результату. Тож я закликаю свідомий бізнес не соромитися допомагати ЗСУ і працювати у взаємодії та координації з міськрадою. Ми добре знаємо потреби і розуміємо логістику розподілення допомоги», — сказав Філатов.

Категория: Война, Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: