Site icon Наше Місто

Фонд “Відродження регіону” продовжує допомагати вимушеним переселенцям у Дніпрі

Фонд “Відродження регіону” продовжує допомагати вимушеним переселенцям у Дніпрі

Благодійний фонд “Відродження регіону” за ініціативи народного депутата України Дмитра Кисилевського передав до Центру гуманітарної допомоги для жінок та дітей переселенців посуд, продукти тривалого зберігання та засоби гігієни.

Щодня Центр приймає понад 300 родин, які були вимушені покинути свої оселі через війну. Серед них — Яна із доньками. Вона мешкала під Харковом, евакуюватись вдалося лише коли територію почали визволяти українські військові: “Ми просиділи два місяці з дітьми в погребі, дім повністю розбомбили. Але нічого, головне, що вибрались і тепер у нас все буде добре”, — каже Яна.

Для родини Яни, як і тисяч інших, Центру гуманітарної допомоги для жінок та дітей переселенців надає продукти, а також звичайні речі, необхідні на новому місці. Серед затребуваних предметів побуту — посуд для приготування їжі. Тому фонд “Відродження регіону” разом із компанією Інтерпайп доправили до центру емальовані каструлі, миски і кружки.

“Люди, які евакуюються, приїздять з бомбосховищ, ховаючись від бомбардувань, зазвичай потребують всього. При собі вони у кращому випадку мають лише невелику кількість речей та документи”, — розповідає координаторка центру Анна Браткова.

Також до волонтерського центру доставили продукти тривалого зберігання, воду та засоби особистої гігієни. Організував передачу гуманітарного вантажу народний депутат України Дмитро Кисилевський.

“Ми знаємо, що в Дніпрі знаходяться 88 тисяч тільки офіційно зареєстрованих переселенців, і всі вони потребують допомоги. В українців є така хороша риса: коли настає скрута, ми об’єднуємося і допомагаємо один одному. Я також долучений до волонтерського руху: доправляю вантажі із гуманітарною допомогою із західноуркаїнського хабу сюди, до Дніпра. А вже тут передаємо допомогу тим центрам, що безпосередньо працюють з переселенцями”, — розповідає Дмитро Кисилевський.

Європейську гуманітарну допомогу, доставлену із заходу України, вже отримали волонтерські центри на вул.Калиновій, в Придніпровську, Ігрені, Одинківці, Рибальському та Чаплях. Робота у цьому напрямку триває.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version