Skip to content

В Україні запустили документальний серіал про нецензурну лексику (Відео)

Ткач Анастасия

FILM.UA Group презентували документальний серіал про українську лайку “ЧИЙ Х*Й?”, передає журналіст «Наше Місто. Афіша Дніпра»

Зйомки проєкту розпочалися ще до війни. “ЧИЙ Х*Й?” досліджуватиме табуйовану сторону культурної спадщини українців і спростовуватиме хибну думку, ніби в нецензурної лексики немає українського коріння.

Кожен епізод документального серіалу розповідатиме про одне з п’яти найпопулярніших слів-матюків, його історію.

Тема українських матюків у нашій культурі була завжди актуальною. Проте мало хто поза межами інститутів досліджував її та розповідав про неї. Ми вирішили це виправити. А зараз, із початком війни, коли російський військовий корабель уся країна посилає просто нахй, проєкт “ЧИЙ ХЙ?” набув нових сенсів. Бо ми маємо не тільки правильно вказувати напрямок, але й доводити, що кожне слово у нашій мові — насправді наше, а не спадок від «старшого брата», — розповідає автор ідеї, креатор і режисер документального серіалу Дмитро Куєвда.

Ведучою проєкту стала письменниця, співачка, журналістка, телеведуча, перша секретарка з питань культури посольства України у Франції Ірена Карпа.

Консультантом і спікером “ЧИЙ Х*Й?” став філолог Остап Українець. Коментували своє ставлення до нецензурщини письменник Лесь Подерв’янський, стендап-комік Андрій Щегель, блогер Сергій Іванов, керівниця “Дикого Театру” Ярослава Кравченко, вокаліст гурту ТНМК Олександр “Фоззі” Сидоренко. На противагу їм виступив архієрей Православної Церкви України Євстратій Зоря.

Категория: Афиша, Война, Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: