Skip to content

До Дніпра «переїхав» університет з Маріуполя

Дарина Сухонос

До Дніпра "переїхав" університет з Маріуполя Новини Дніпра

У Дніпрі відновить роботу Приазовський державний технічний університет, який працював у Маріуполі, передає журналіст «Наше Місто. Афіша Дніпра» з посиланням на повідомлення на сайті університету.

Університет «Дніпровська політехніка» у профільному міністерстві затвердили як майданчик для відновлення вишу, йдеться в повідомленні.

«Ми отримали можливість для продовження реалізації наших найамбітніших планів – якісної підготовки нової української еліти! Дякуємо за гостинність місту Дніпро на Національному технічному університету «Дніпровська політехніка»!» – сказано в повідомленні.

З 18 квітня виш планує відновити навчальний процес в онлайн-режимі.

«Паралельно ми збираємо з всієї Україні наших співробітників та студентів. У складі нашого університету три коледжі, всього близько 1200 співробітників та близько 4000 студентів, поки що на зв’язок вийшли далеко не всі», – зазначено на сайті вишу.


Приазовський державний технічний університет починаючи з 5 березня був заповнений переселенцями з околиць Маріуполя та сусідніх сіл. Університет надав їм практично всі приміщення: аудиторії, лабораторії, комп’ютерні класи та інші, які слугували для них притулком та укриттям.
13 березня університет був бомбардований з повітря. У 5-й корпус університету влучила бомба. У п’ятиповерховій будівлі вилетіли всі вікна, кілька поверхів були зруйновані.
Після 13 березня центр міста постійно бомбардувався, зокрема район університету.

Категория: Афиша, Война, Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: