Skip to content

31 доба боротьби: волонтери Дніпра працюють без відпочинку

Координаційний волонтерський штаб Дніпра активно працює від самого початку вторгнення рф. Сотні дніпрян об’єднались для допомоги переселенцям та військовим. Мережа волонтерської допомоги невпинно вдосконалюється. Повідомляє «Наше місто» з посиланням на ДніпроТБ.

Протягом місяця волонтерський координаційний штаб Дніпра працює без відпочинку для допомоги військовим та людям, які були змушені покинути свої домівки.

Не дивлячись на величезний обсяг роботи, штаб встигає допомагати всім, хто цього потребує.

Катерина Чижик, координаторка волонтерського штабу: “Ми максимально переходимо в формат допомоги централізований, тому що в перші дні ми одягали і окремих бійців. На сьогодні ми це робимо вже більш глобально. Замовили біля п’яти тисяч комплектів пошиву форми, берців, все вже відбувається в тисячах. Допомога міжнародна теж надходить для того, щоб ми більш-менш вдягли, взули бійців”.

Кожного дня координатори штабу приймають понад чотириста заявок від військових.

Олена Коваленко, координаторка волонтерського штабу: “У них в основном запросы — это питание, одежда, военная одежда. Всё что у нас есть – мы все отдаем. Нам приносят и люди, и благотворительные фонды, которые нам помогают, просто обычные люди. Мы выставляем на нашем сайте информацию, и люди приносят всё, что нужно – вода, носки, трусы, всё”.

Один з найважливіших напрямів роботи штабу – робота з медикаментами. Волонтери-медики запевняють, ліків багато, але цього все одно недостатньо.

Марина Цонда, волонтерка: “Дуже не вистачає ліків. Кровоспинне, знеболююче – це те, що дуже потрібно, особливо якщо ми говоримо про фронт – джгути, турнікети. Гемостатичні губки, їх також дуже мало зараз. Все, що противірусне – це ніс, горло, кашель, льодяники від кашлю, цього дуже не вистачає”.

“Если здесь ещё положить жгут, ну, когда кровотечение критическое, такой бандаж очень хорошо фиксирует. Жгут и такой бандаж может остановить кровотечение серьезное”.

Одягу та гуманітарної допомоги у штабі достатньо. Бракує ж військової форми, медикаментів та фінансів.

Катерина Чижик, координаторка волонтерського штабу: “Все, що стосується військових, допомога дуже потрібна. Не вистачає простих речей, таких як натільна білизна, спортивний одяг для поранених. Все, що ми можемо знайти – ми знаходимо, але цих ресурсів не вистачає на території України, навіть якщо в нас є кошти. До нас не потрібно нести все, що стосується дитячого і жіночого одягу. Але все, що можна використати для поранених бійців – це майки, білизна, спортивні костюми, бажано, щоб це було нове”.

Потреби волонтерського центру доволі часто змінюються, тож якщо ви маєте можливість допомогти – слідкуйте за потребами штабу на офіційному сайті або на їх сторінках у соцмережах.

Категория: Видео, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: