Skip to content

Як працюють культурні заклади Дніпра в умовах війни

Алина Рудич

Як працюють культурні заклади в умовах війни - новости Днепра

З першого дня війни на базах закладів культури Дніпра були створені волонтерські центри. Також за підтримки благодійного фонду «Культурна столиця» запрацював величезний волонтерський хаб «КУСТ», в якому допомагають переселенцям.

 

«Окрім цього, робітники закладів культури прихистили понад пів тисячі переселенців з Маріуполя, Харкова, Рубіжного, Волновахи та інших міст, де тривають бойові дії», – підкреслив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов. 

Сама ж культурна галузь поступово переходить до звичайної роботи. Одним з перших відчинив свої двері для переселенців Дніпровський планетарій – для них влаштовують безкоштовні екскурсії. 

«Запис на екскурсію за телефоном: 098 039 09 49. Планетарій пропонує дві програми: відвідувачам від 4 років – фільм «Полярис, космічна субмарина і таємниця полярної ночі», а для аудиторії 8+ підготували стрічку «Сонце — наша життєдайна зоря», – зазначив Євген Хорошилов. 

Від 26 березня відновлює роботу Музей історії Дніпра. Записатись на екскурсії можна за телефоном: 095 294 00 09. Працівники сформують групи за вашими бажаннями та підготують програму. Окремо для дітей проводитимуть низку майстер-класів. 

І в Дніпровському планетарії, і в Музеї історії Дніпра подбали про безпеку – там оснащено бомбосховища. 

Окрім цього, з 10 березня працюють всі муніципальні бібліотеки. За два тижні їх відвідали понад дві тисячі людей (серед них близько 120 переселенців), а для читання взято понад 5 тисяч книг. 

«І ці цифри значно більші, ніж були до війни. Наші бібліотеки працюють з 10:00 до 14:00, адреси ви зможете знайти на офіційному вебсайті Дніпровської міської ради», – додав  чиновник. 

Продовжують роботу і театри, вони працюють на волонтерських засадах – проводять безкоштовні вистави, а колектив Дніпровського міського телевізійного театру з першого дня воєнного стану розпочав готувати приміщення для переселенців. Щодо роботи музичних шкіл – педагоги перейшли на онлайн-викладання в тих випадках, коли це фактично можливо.

Категория: Война, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: