Skip to content

Кожен фермер — це Бандера: аграрії Дніпропетровщини готові розпочати посівну

Ксения Куземко

Кожен фермер - це Бандера: аграрії Дніпропетровщини готові розпочати посівну

У Дніпропетровській області аграрії готові розпочати посівну. Про це розповів директор Інституту зернових культур НААН України Владислав Черчель, повідомляє кореспондент «Наше місто».

«Аграрії фактично повністю підживили озимину. Вона в задовільному і доброму стані. Проблем не буде, весняні польові роботи ще не розпочались у зв’язку з погодними умовами. Як найменше очікуємо середній урожай, щось буде на експорт і Україна буде забезпечена. Техніка підготовлена очікуємо», — розповів Владислав Черчель.

Як розповів засновник громадської організації «Асоціація фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області» Олександр Гайворонський, продовольчої кризи у нас не буде. Жоден сантиметр землі не гулятиме, все буде посіяно.

«Кожен фермер – це Бандера! Ми не лише боремось за хліб, але і за свою вітчизну! Хтось пішов в ТРО, хтось робить на місцях все, щоб наша армія була непереможна», — сказав він.

Начальник Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології Василь Гринчак зазначив, що наприкінці березня можна очікувати посівну, прогрів ґрунту повинен бути до +5 градусів вище нуля.

«Весняні процеси почались рано, на 3 тижні раніше норми, але похолодання в першій декаді березня встановили зимовий режим, промерзання ґрунту. Але це похолодання не має негативних наслідків на озимі культури. Був певний дефіцит опадів. За попереднім прогнозам поки опадів до кінця тижня не очікується», — додав він.

Нагадаємо, секретар РНБО України Олексій Данілов розпоів  в ефірі Радіо НВ про поточну  ситуацію в Україні.

Категория: Война, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: