Skip to content

Де та як отримати документи для виїзду за кордон із дітьми

Де та як отримати документи для виїзду за кордон із дітьми

Втрачені або залишені документи, зокрема свідоцтва про народження дітей можна відновити через РАЦСи за заявою одного з батьків. Втрачені документи можна також відновити через застосунок «Дія». Водночас, за словами заступниці голови ДніпроОДА Ольги Горб, наразі достатньо проблематично отримати новий закордонний паспорт.

«Для перетину кордону необхідно встановити особу. У «Дії» до закордонного паспорту можуть додаватися й інші документи з фото, які засвідчують особу: довідки, посвідчення, зокрема й водійське. Це для того, щоб працівники державної митної служби могли ідентифікувати особу», — пояснила під час брифінгу 13 березня Ольга Горб.

За словами начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Івана Легостаєва, на дитину для перетину кордону необхідно мати свідоцтво про її народження. Якщо у батьків закінчився термін дії закордонного паспорту — це наразі не є перепоною для перетину державного кордону. Також зараз не обов’язково мати нотаріально засвідчену згоду одного з батьків для виїзду дитини за кордон.

Категория: Война, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: